Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone, cercetat pentru abuz in serviciu in cazul tragediei de la Clubul Colectiv, a anuntat, pe Facebook, ca se retrage din viata politica si a afirmat ca spera ca va fi succedat de un primar care sa continue proiectele sale.

"Aici se incheie cariera mea politica. Ma retrag! Dar ma rog insa sa vina in fotoliul de primar cineva care sa continue ce nu am apucat eu sa termin. Am sa fiu insa deschis sa dau un sfat oricui mi-l va cere. Pentru ca am totusi 23 de ani in spate in administratia publica si cred ca pot sa ajut punand la dispozitie ce am invatat in acesti ani. Orice sfat va fi dat insa de pe o banca din Parcul Lumea Copiilor", spune Piedone in mesajul sau, publicat pe pagina sa de Facebook, scrie Mediafax.

Fostul primar al Sectorului 4 mai spune ca ii este "foarte greu" sa vorbeasca despre ceea ce i se intampla, despre regretele pe care le are si spune ca cei abilitati vor scoate la iveala adevarul, in baza legii si a dovezilor. "E foarte greu sa imi gasesc cuvintele sa exprim ce simt, ce traiesc, ce doare cel mai tare, ce regret cel mai mult! Sa spun “condoleante” pentru cei care mor pe dinauntru pentru ca le-au murit oameni dragi in Colectiv mi se pare ca e prea, mult prea putin. Sa va descriu ce se simte cu catusele la maini (mainile acelea care semnau “ca primarul”, ca sa ma folosesc de ironia unora) e imposibil! Sa caut cuvinte care sa ma scuze, sa ma explice, sa ma scoata nevinovat, mi se pare ca nu e rolul meu! Sunt altii mai indreptatiti sa stabileasca adevarul, pe baza legii si a dovezilor", scrie fostul edil.

Piedone le multumeste celor care i-au acordat votul si l-au sustinut in proiectele sale.

Membru UNPR, Piedone a demisionat din functia de primar al Secotrului 4, sub presiunea publica, la scurt timp dupa tragedia din Clubul Colectiv. El se afla la al doilea mandat de primar al acestui sector, fiind ales prima oara in 2008, si apoi in 2012, e evenutala candidatura a sa pentru Primaria Capitalei fiind vehiculata in perspectiva alegerilor locale de anul viitor. Anterior, in perioada 2000-2004, a fost consilier general si inspector la Primaria Sectorului 6.

Citeste si:
Piedone poata candida la Primaria Sectorului 4
Cristian Popescu Piedone...

Dupa tragedia din Colectiv, procurorii anticoruptie au deschis un dosar in care ancheteaza modul in care a fost autorizat si isi desfasura activitatea clubul Colectiv. Primaria Sectorului 4 a emis acord si autorizatie de functionare pentru local fara a cere avizul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta privind respectarea normelor de prevenirea si stingerea incendiilor (PSI), conform unei hotarari de consiliu local. clubul a fost autorizat in baza unei declaratii pe propria raspundere a proprietarilor, care au indicat activitatile desfasurate in local si capacitatea acestuia de 80 de locuri pe scaun.

Potrivit procurorilor DNA, declaratia pe proprie-raspundere nu mai putea sa fie luata in considerare de autoritatile competente sa elibereze autorizatia de functionare in anul 2015, deoarece din anul 2007, pentru avizul PSI, solicitantii aveau obligatia legala sa aduca acte doveditoare.

Astfel, procurorii DNA i-au pus sub urmarire pe fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone si pe Aurelia Iofciu si Luminita Larisa Ganea, angajate ale primariei, implicate in emiterea autorizatiei.

Potrivit anchetatorilor, Cristian Popescu Piedone a incalcat dispozitiile legale privind apararea impotriva incendiilor atunci cand a emis acordul de functionare si autorizatia de functionare, in 14 ianuarie 2015, necesare desfasurarii activitatii de catre SC Colectiv Club SRL, iar cele doua angajate l-au sprijinit in emiterea celor doua documente.

Citeste si:
Piedone si-a depus candidatura la Sectorul 4
Cristian Popescu Piedone si-a...

Piedone si cele doua angajate au fost arestati in 7 noiembrie, de Tribunalul Bucuresti, si pusi in libertate in 11 noiembrie, de Curtea de Apel.

Sursa foto: Mediafaxfoto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ce a motivat instanta in cazul lui Piedone