Cristian Ghinea, directorul Centrului Roman de Politici Europene (CRPE), a anuntat, pe Facebook, ca va ocupa functia de consilier de stat pentru afaceri europene la Cancelaria Guvernului, urmand sa se ocupe de rolul Romaniei in UE si de implementarea reformelor care decurg din statutul de membru UE.

"Premierul Dacian Ciolos mi-a propus sa fiu consilier de stat pe afaceri europene la Cancelaria Guvernului. Am acceptat si voi incepe activitatea acolo in curand. Premierul are o abordare interesanta despre cum ar trebui sa lucreze ministerele, grupate tematic si, deocamdata, pot spune ca atributiile mele vor fi in zona de urmarire a rolului Romaniei in UE si implementare a reformelor care decurg din acest rol. A fost o decizie greu de luat", a scris, luni, pe Facebook, Cristian Ghinea.

Ghinea a mai spus ca a participat sambata la sedinta informala a guvernului si ca a regasit acolo "efervescenta" sedintelor cu care era obisnuit la Centrul Roman de Politici Europene, pe care l-a fondat in urma cu sase ani, impreuna cu Ciprian Ciucu si care reprezinta Romania in cea mai importanta retea de think-tankuri independente de politici europene, avand un buget anual de aproximativ jumatate de milion de euro (incluzand si filiala de la Chisinau, prima de acest fel a unui ONG roman).

"Eu schimb un loc de munca unde o sedinta arata cam asa: unul sta cu picioare pe birou, unul vorbeste in timp ce pedaleaza pe bicicleta eliptica care altfel e pe post de cuier si altcineva incearca sa se faca ascultat cat scrie la tabla idei. Merg intr-o institutie unde se poarta cravata (am negociat la nivel inalt: nu voi purta) si unde SPP-istii te saluta la colt cu ”Sa traiti!”. Dar acest guvern inseamna oamenii de acolo – am participat la sedinta informala de sambata, efervescenta si entuziasmul sedintelor de think-tank erau si acolo. Pentru mine va fi o trecere interesanta, nu schimb doar un job cu altul, schimb mai mult" a mai comentat Ghinea pe Facebook.

El a precizat ca a mai lucrat cu premierul Dacian Ciolos, pe vremea cand acesta era comisar european, la reforma Politicii Agricole Comune. Locul sau in Consiliul Director al CRPE va fi luat de Alexandra Toderita.

Sursa foto: Shutterstock / artjazz

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri