Premierul Dacian Ciolos a declarat, miercuri, ca proiectul de buget pe care il elaboreaza Cabinetul sau contine si masurile adoptate de Parlament privind cresterile salariale, dar si masurile economice ale fostului Guvern, desi vor exista "rearanjari" pentru domenii precum investitiile si educatia.

Ciolos a precizat, miercuri, la Senat, ca a trimis catre partide un draft al proiectului de buget, pentru informarea Parlamentului, insa mai multe detalii vor fi facute publice saptamana viitoare. "Am cerut doamnei ministru de Finante sa inceapa discutiile, sa explice ce avem in buget. (...) Saptamana viitoare, in sedinta de Guvern, avem intentia sa il adoptam si atunci il vom supune si consultarii publice", a spus premierul, scrie Mediafax.

Intrebat daca proiectul de buget contine si masurile discutate cu PSD, provenite de la Guvernul Ponta, privind majorarile salariale, Ciolos a confirmat. "Sigur, am spus asta, public, ca avem intentia sa construim bugetul in asa fel incat sa tinem cont de ce a decis Parlamentul deja, atat in ce priveste Codul fiscal, cat si maririle salariale, dar sa facem si anumite rearanjari ale bugetului, atat in interiorul ministerelor, (...) si in acelasi timp sa punem accentul pe cateva prioritati legate de investitii, de educatie, de sanatate", a spus prim-ministrul.

Pe de alta parte, potrivit unor surse social-democrate, liderul PSD Liviu Dragnea a avut miercuri o intalnire la sediul partidului pentru a discuta cu Marian Neacsu si Viorel Stefan draftul de buget. Potrivit primelor concluzii ale PSD, masurile pe care social-democratii le doreau pastrate au ramas in proiectul de buget al noului Guvern.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri