Doar 21% din cetatenii Republicii Moldova ar vota pentru unirea cu Romania, daca duminica viitoare ar avea loc un referendum - cel putin asa arata datele Barometrului Opiniei Publice, realizat la comanda Institutului de Politici Publice de la Chisinau si cu sprijinul Fundatiei Soros, potrivit Agerpres.

Potrivit aceluiasi sondaj, ale carui rezultate au fost facute publice marti la Chisinau si preluate de mass-media locala, 53% din cei chestionati s-ar pronunta, in cazul unei consultari populare, impotriva unirii dintre cele doua state, in timp ce 14% s-au declarat indecisi in legatura cu acest subiect, iar 9% au afirmat ca nu vor participa la un astfel de referendum.

Sondajul a fost realizat in perioada 8 noiembrie - 1 decembrie, pe un esantion de 1.160 de persoane din 164 de localitati ale Republicii Moldova.

Publicarea rezultatelor acestui sondaj intervine in contextul in care unirea cu Romania a fost invocata in ultima perioada de organizatiile unioniste, dar si de unii politicieni, ca o solutie la situatia dificila cu care se confrunta in prezent Republica Moldova. O serie de mitinguri si manifestatii pro-Unire au avut loc in ultimele luni atat in Republica Moldova, cat si in Romania, iar partidul 'Dreapta', aparut recent pe scena politica de la Chisinau, a lansat la inceputul lunii trecute o 'Declaratie de Unire', indemnandu-i pe cei care sustin cauza Unirii sa semneze documentul.

De amintit ca un sondaj de opinie realizat in vara in Romania arata ca aproape 68% dintre romani sustin unirea cu Republica Moldova pana in 2018, cand se implinesc 100 de ani de la Marea Unire din 1918.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri