Conducerea Parlamentului a decis, miercuri seara, ca dezbaterile asupra proiectului Legii bugetului de stat pe 2016 sa inceapa vineri dimineata, in comisiile de specialitate, urmand ca acestea sa lucreze si in weekend, si a programat votul final in plenul reunit al celor doua Camere pentru miercuri.

Astfel, potrivit calendarului aprobat miercuri de catre Birourile Permanente Reunite ale Parlamentului, amendamentele la proiectul Legii bugetului de stat vor putea fi depuse deja incepand de miercuri seara, termenul final fiind joi, la ora 20.00. In cursul noptii de joi, amendamentele senatorilor si deputatilor vor fi centralizate, astfel incat dezbaterile in comisiile de specialitate ale Parlamentului vor putea incepe vineri dimineata, scrie Mediafax.

Aceste comisii vor aviza fiecare ordonator de credite in parte (ministere si institutii) in cursul zilei de vineri, la sedinte urmand sa participe si ministrii Cabinetului Ciolos. Calendarul aprobat este unul accelerat, astfel incat tot de vineri a fost programata si prima sedinta a Comisiilor reunite de buget-finantare, care vor dezbate proiectul de buget in ansamblu.

Potrivit deciziei Birourilor Permanente reunite, Comisiile de buget-finante vor incepe sambata dimineata, de la ora 10.00, discutiile cu fiecare ordonator de credite in parte, fiind asteptati ministrii si sefii de institutii. Dezbaterile punctuale asupra bugetelor fiecarui ordonator de credite vor dura, potrivit calendarului, pana duminica seara.

Luni, dezbaterile vor continua cu proiectul Legii bugetului asigurarilor sociale. Tot luni este programata si o noua sedinta a conducerii Parlamentului, pentru convocarea plenului reunit, care va lucra asupra bugetului incepand tot de luni. Potrivit calendarului, votul final este asteptat miercuri, in jurul pranzului.

Citeste si:
Florin Citu, despre interventia Parlamentului in datoria publica
Florin Citu: Proiectul ca...

Vicepresedintele Camerei Deputatilor, liberalul Ludovic Orban, a afirmat, dupa sedinta conducerii Parlamentului, ca impresia lui a fost ca acest calendar a fost unul "grabit", insa nu a venit o solicitare in acest sens de la premierul Dacian Ciolos.

"E practic o decizie politica. A avut loc o negociere intre Ciolos si reprezentantii partidelor politice. Exista un oarecare acord politic, de aceea s-a si mers pe o procedura de urgenta", a afirmat Orban. Proiectul Legii bugetului de stat pe 2016, precum si cel al asigurarilor sociale, au ajuns, miercuri seara, in Parlament, dupa ce au fost adoptate de Guvern.

Sursa foto: cdep.ro

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Parlamentul a adoptat bugetul de stat pe 2016