Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a confirmat, sambata, blocarea unui cont al partidului, dar a precizat ca situatia se va rezolva pana la finalul lunii, pentru ca altfel nu vor putea fi depuse listele de candidati in alegeri, in conditiile in care exista restante de 1,7 milioane de lei la cotizatii.

Intrebat despre blocarea unui cont al partidului pentru suma de 55.000 de euro, reprezentand datorii ale partidului de la lansarea candidaturii lui Victor Ponta la alegerile prezidentiale din 2014, de pe Arena Nationala, Dragnea a confirmat existenta acestei probleme, insa spune ca s-au luat masuri, potrivit Mediafax.

"Situatia va fi remediata pana la sfarsitul lunii ianuarie, pentru ca s-a stabilit - si fiecare organizatie si-a luat acest angajament - sa fie achitate toate cotizatiile restante. Sfarsitul lunii ianuarie a fost termenul stabilim impreuna cu trezorierul partidului. (...) Sa fie conturile deblocate, pentru ca daca ai conturile blocate nu poti depune lista (de candidati la alegeri - n.r.). Am stabilit ca acest stil, aceasta abordare, prin care cotizatia nu se mai plateste la partid este profund incorecta si gresita", a spus Liviu Dragnea, la Piatra Neamt, in finalul sedintei Comitetului Executiv National.

Liderul PSD a criticat atitudinea membrilor partidului de pana acum, care nu si-au platit cotizatiile, afirmand ca acestea erau de minimum un leu. "Este o cotizatie foarte mare, foarte greu de platit", a spus, ironic, Dragnea. Acesta a precizat ca, din datele pe care le are, suma totala pe care PSD ar trebui sa o incaseze de la membrii cu restante la plata cotizatiilor este de "cel putin 1,7 milioane de lei". Astfel, aceasta suma va fi recuperata pana la finalul lunii, iar datoria catre Primaria Capitalei va fi platita. Dragnea a adaugat ca unii membri, care isi permit, vor putea sa plateasca si cotizatii mai mari, in functie si de pozitiile de conducere pe care le au in partid.

Pe de alta parte, cu privire la lansarile candidatilor in stilul folosit intre 2012 si 2014, Dragnea a spus ca PSD nu va mai organiza astfel de evenimente. "A trecut vremea acelor spectacole mari. Nu cred ca ne mai aduc avantaje", a spus liderul PSD, vorbind atat despre costurile financiare, cat si de imagine, ale unui astfel de eveniment.

Unul dintre conturile principale ale PSD, cel de la sediul central al partidului, este blocat in urma unei popriri in valoare de peste 55.000 de euro, impusa de Primaria Capitalei, pentru datorii de la lansarea lui Victor Ponta de pe Arena Nationala, din 2014, potrivit unor surse social-democrate. PSD are o datorie de peste 55.000 de euro la Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti, din subordinea Primariei Capitalei. Administratia este cea care a inchiriat social-democratilor Arena Nationala in anul 2014, pentru lansarea candidaturii lui Victor Ponta la alegerile prezidentiale.

In acest moment, PSD nu poate folosi acest cont pentru niciun fel de operatiuni, insa, potrivit unor surse social-democrate, suma nu este greu de acoperit. De altfel, liderii PSD au inceput deja un plan pentru strangerea banilor, in special din cotizatiile membrilor. Incasarile din aceasta sursa au crescut in ultima perioada, iar social-democratii au impus tuturor candidatilor la alegerile locale si parlamentare din 2016 sa aiba cotizatiile la zi pentru a fi eligibili. Aceasta situatie este cunoscuta in PSD de la finalul anului trecut, insa pana in acest moment datoria nu a putut fi platita.

La mijlocul lunii decembrie, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca lansarea candidaturii la prezidentiale din 2014 a lui Victor Ponta nu a fost platita de catre PSD, confirmand informatiile pe aceasta tema aparute in presa si adaugand ca partidul va strange banii necesari pentru a se achita de aceasta datorie. Intrebat daca evenimentul de pe Arena Nationala din septembrie 2014, prin care Victor Ponta si-a lansat candidatura la prezidentiale, a fost platit de catre PSD, Dragnea a spus ca nu.

"N-a fost platit de PSD si urmeaza sa vorbim cu colegii sa strangem fonduri ca sa platim o datorie de la lansarea candidatului la prezidentiale", a afirmat liderul PSD. Subiectul a aparut in urma unui raport potrivit carora au existat nereguli la Primaria Capitalei in anul 2014, inclusiv in privinta evenimentului PSD. Astfel, Primaria si-a asumat, in 2014, aproximativ 60% din costurile evenimentului de lansare a lui Victor Ponta, prin firma UTI GRUP, care se ocupa de mentenanta Arenei Nationale. Potrivit Curtii de Conturi, Primaria ar fi alocat, nejustificat, aproape 250.000 de lei pentru acest eveniment.

La evenimentul din septembrie 2014 au participat aproximativ 70.000 de social-democrati. Datoria de 55.000 de euro este, insa, una dintre datoriile mici ale PSD. Social-democratii mai trebuit sa achite aproximativ 7 milioane de euro unor diversi prestatori de servicii din campaniile electorale trecute, cea mai mare parte a sumei provenind din timpul lui Mircea Geoana si Victor Ponta. De-a lungul timpul, social-demoratii au avut mai multe popriri pe conturi, avand in vedere ca o mare parte a acestei datorii de 7 milioane de euro trebuie platit in termene foarte scurte.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri