Cererea senatorului ALDE Dian Popescu de infiintare a unei subcomisii care sa verifice daca institutiile cu atributii in domeniu si-au facut "datoria" in cazul incendiului Colectiv va fi discutata in perioada 25-30 ianuarie, a declarat, luni,presedintele Comisiei de aparare, senatorul Marius Obreja.

„Cererea depusa de domnul senator Dian Popescu este la comisie. In perioada 25-30 ianuarie, Comisia de aparare are activitate administrativa si daca avem cvorum vom programa cel putin o sedinta de comisie. (...) Cererea va fi tratata cu toata responsabilitatea”, a declarat presedintele Comisiei de aparare, senatorul PNL Marius Obreja , conform Mediafax.

Presedintele Comisiei de Aparare din Senat a spus ca vor fi cerute informatii suplimentare institutiilor statutlui cu privire la incendiul din clubul Colectiv, adaugand ca "speta este incarcata de emotii".

"Vom cere informatii suplimentare de la institutiile statului. Vom fugi cat vom putea de mult de emotii si vom ramane in zona interesului", a raspuns Marius Obreja, intrebat daca va cere informatii suplimentare institutiilor statului in vederea luarii unei decizii in cadrul Comisiei de Aparare.

La randul sau, senatorul PNL Traian Igas, membru in Comisia de Aparare, a declarat ca o subcomisie nu poate sa faca mare lucru, apreciind ca „tragedia este deja consumata”.

„Cred ca o subcomisie mare lucru nu poate sa faca astazi, tragedia este deja consumata. Sunt rezultate vizibile”, a spus Traian Igas.
Igas a afrmat ca, la inceputul lunii februarie, Comisia de aparare ar trebui sa invite toti reprezentantii si factorii de decizie din MAI pentru a discuta despre cum ar putea fi imbunatatita legislatia si cum s-ar putea da o mai mare greutate controalelor.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Peste 40.000 de soferi au ramas fara permis in aceasta vara