Guvernul a aprobat o ordonanta de urgenta de modificare a legii astfel incat demnitarii acuzati de plagiat nu vor mai fi verificati de Consiliul National de Etica din subordinea Ministerului Educatiei, cazurile lor urmand sa fie analizate, la fel ca toate tezele de doctorat, de univeristati.

Ordonanta de urgenta pentru modificarea Legii 206/2004 privind buna conduita in cercetarea stiintifica, dezvoltarea tehnologica si inovare prevede abrogarea articolelor prin care demnitarii erau exceptati de la normele generale ale legii. De asemenea, ministrul Educatiei Adrian Curaj a precizat doar universitatile vor putea retrage titlul de doctor in cazul demnitarilor care au plagiat , conform Mediafax.

Concret, este vorba despre abrogarea art. 4 - 2 (3) din lege, potrivit caruia "se excepteaza de la prevederile alin. (1) lit. a) sesizarile sau contestatiile care vizeaza conducatori de institutii si unitati de cercetare-dezvoltare ori de institutii publice, membri ai consiliilor de administratie, ai comitetelor de directie, ai consiliilor stiintifice sau ai comisiilor de etica ale institutiilor si unitatilor de cercetare-dezvoltare ori persoane cu functii de demnitate publica, care sunt analizate direct de Consiliul National de Etica".

Sursa foto: Frannyanne / Shutterstock


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Examenul de rezidentiat, pe 8 decembrie. Iohannis a promulgat legea