Premierul Dacian Ciolos a declarat, marti, referitor la solicitarea PNL ca Guvernul sa modifice prin OUG legea alegerilor locale, ca nu crede ca este democratic ca Executivul sa amendeze o lege politica adoptata de Parlament.

"Este vorba despre o lege politica pe care Parlamentul a votat-o. Este deja o lege electorala modificata. S-a decis printr-o intelegere politica. Guvernul pe care il conduc este un guvern care nu este implicat politic si nu cred ca este democratic sa modifice un guvern prin ordonanta de urgenta o lege politica", a declarat premierul Dacian Ciolos, prezent la o dezbatere PNL organizata la Palatul Parlamentului , conform Mediafax.

PNL i-a solicitat luni premierului Dacian Ciolos emiterea unei OUG pentru modificarea legii astfel incat sa se revina la alegerea primarilor in doua tururi de scrutin, asa cum prevedea legislatia pana in 2012. Parlamentul a adoptat anul trecut un pachet de legi electorale prin care a mentinut prevederea alegerii intr-un singur tur de scrutin, liberalii votand pentru aceasta varianta, la acea data.

Sursa foto: Mediafax Foto


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Motiunea nu ii da emotii Vioricai Dancila: Nu va trece