Cei doi oficiali au discutat despre aprofundarea relatiei bilaterale, cu accent pe oportunitatile economice, energetice si in domeniul infrastructurii, exprimandu-si interesul pentru dezvoltarea interconectarii infrastructurii regionale, in masura sa contribuie si la dezvoltarea regiunii Europei Centrale si de Est, informeaza Guvernul, potrivit Mediafax.

Pe agenda discutiilor s-au aflat si teme de actualitate europeana, precum gestionarea migratiei, principala provocare cu care se confrunta Uniunea Europeana.

Potrivit sursei citate, premierul Dacian Ciolos si ministrul de externe ungar avand "pozitii similare, considerand ca este esentiala consolidarea frontierelor externe ale Uniunii". Ungaria nu construieste momentan un gard la granita sa cu Romania, dar aceasta decizie ar putea fi reconsiderata in viitor, in functie de felul in care evolueaza situatia in ceea ce priveste criza refugiatilor, a declarat vineri, la Bucuresti, ministrul Peter Szijjarto, aflat in vizita oficiala, la invitatia omologului sau roman, Lazar Comanescu.

"Nu se construieste gard la granita dintre Ungaria si Romania. Se poate sa se construiasca, speram ca nu va fi nicio situatie in care sa se puna in discutie acest subiect. Dorim atat Romaniei, cat si noua insine ca aceste doua tari sa nu fie supuse in viitor unei presiuni a migrantilor care fac necesare masuri ulterioare", a declarat Peter Szijjarto intr-o conferinta de presa comuna, in urma intrevederii cu omologul sau roman, Lazar Comanescu.

Sursa foto: Contul personal de Facebook al lui Dacian Ciolos