''Este momentul ca premierul Ciolos sa demonstreze ca intelege dezavantajele alegerii primarilor intr-un singur tur: deficit grav de democratie, primarii nu vor fi reprezentativi pentru comunitate daca vor fi alesi cu 15-20% din voturi, mentinerea in functie a acelorasi primari care stiu cum sa minta si pacaleasca alegatorii cu pomeni electorale. Daca guvernul Ciolos vrea sa demonstreze ca este in slujba interesului national, nu prizonierul partidelor care l-au votat, ca are determinarea de a lasa in urma sa si ceva bun pentru Romania, sa-si asume raspunderea in Parlament pe aceasta necesara modificare de lege si atunci va constata daca are majoritatea necesara sa ramana la guvernare sau va pleca'', potrivit Mediafax.

''Presedintele tarii, presedintele CCR, forte politice importante'' se pronunta pentru alegerea primarilor in doua tururi, argumenteaza cei din formatiunea condusa de Traian Basescu in favoarea solicitarii PNL, adaugand ca ''dl Ciolos tremura de frica amenintarilor lui Liviu Dragnea'' si ca ''in caz contrar, istoria va mentiona guvernarea Ciolos la capitolul guvernari inutile''.

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, ca revenirea la alegerea primarilor in doua tururi nu este posibila prin asumarea raspunderii Guvernului in Parlament, avand in vedere in procedura parlamentara se afla o lege pe aceasta tema, solutia cea mai potrivita fiind o ordonanta de urgenta.

Ea a precizat ca CCR a stipulat, intr-o decizie anterioara, in contextul in care Guvernul a vrut sa isi asume raspunderea pe legea educatiei, ca un astfel de demers nu este constitutional pentru ca legea se afla deja in procedura parlamentara. ''PSD, UNPR, ALDE si UDMR au anuntat ca nu sunt de acord cu modificarea legii alegerilor locale. In aceste conditii nu stiu daca domnul prim ministru Dacian Ciolos se mai poate gandi ca mai are rost sa initieze in vreun fel sau altul o ordonanta sau proiect de lege in conditiile in care o larga majoritate din Parlament nu sustine aceasta idee'', a spus Dragnea.

''O decizie definitiva in ceea ce priveste tipul de alegeri agreat de partidul nostru va fi luata sambata, in cadrul sedintei Comitetului National Executiv al UNPR, care va avea loc la Brasov'', au postat reprezentantii UNPR pe pagina de Facebook a partidului imediat dupa declaratia lui Dragnea.

Sursa foto: tlegend / Shutterstock