Prioritatea PNL in acest moment este promovarea in regim de urgenta a proiectului de lege care vizeaza alegerile primarilor,a afirmat purtatorul de cuvant al PNL chiar daca premierul Dacian Ciolos s-a derobat de responsabilitatea asumarii reintroducerii votului in doua tururi pentru alegerea primarilor.

''Constatam ca premierul se derobeaza de responsabilitatea asumarii reintroducerii principiului celor doua tururi de scrutin in alegerea primarilor si trimite aceasta sarcina Parlamentului. Din acest moment obiectivul prioritar al agendei parlamentare a PNL este promovarea in regim de urgenta a acestui proiect pe care l-am depus inca de anul trecut'', a scris Stroe pe Facebook dupa ce premierul a aratat ca, in urma discutiilor cu partidele, a rezultat nu exista in acest moment o majoritate parlamentara foarte clara care sa sustina modificarea legii privind alegerea primarilor , conform Mediafax.

''Declaratiile celorlalte formatiuni politice de astazi ne dau totusi sperante in crearea unei majoritati parlamentare care sa adopte aceasta solutie'', spune Stroe.

Proiectul de lege initiat de PNL pentru alegerea primarilor in doua tururi de scrutin poate sa adune o majoritate la Senat, a declarat luni copresedintele PNL, Vasile Blaga, subliniind ca a vazut o "posibila deschidere" a UNPR din acest punct de vedere.

Purtatorul de cuvant al UNPR, deputatul Luminita Adam, a declarat, luni, ca UNPR nu respinge din start un proiect de lege privind alegerea primarilor in doua tururi, precizand ca partidul va lua o decizie dupa ce va analiza o eventuala propunere de act normativ in acest sens.
Initiativa legislativa privind alegerea primarilor in doua tururi a fost respinsa de Comisia juridica a Senatului in luna decembrie. Proiectul a fost depus de liberali in septembrie, iar Camera Deputatilor este for decizional.

Sursa foto: Brian A Jackson / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Ponta: PSD sa nu intre intr-un guvern de uniune nationala
Setari Cookie-uri