Alegerile locale vor avea loc in data de 5 iunie, a decis Executivul, care a aprobat in sedinta de miercuri 6 hotarari de Guvern care vizeaza organizarea si desfasurarea acestui scrutin. Anuntul a fost facut de purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu

"Azi adoptam un pachet de hotarari de guvern care pregatesc alegerile locale si inclusiv stabilim data alegerilor locale. O sa fie prezenta sa prezinte aceste proiecte de hotarari de guvern si doamna presedinta a Autoritatii Electorale Permanente(AEP) pentru ca sunt hotarari de guvern pregatite de Autoritatea Electorala Permanenta", le-a spus premierul membrilor Cabinetului, miercuri, la inceputul sedintei Executivului, conform Mediafax.

Totodata, Dacian Ciolos a precizat ca Guvernul si AEP trebuie sa lucreze impreuna pentru pregatirea alegrilor care vor avea loc anul acesta.

"De data aceasta, AEP are prin lege mult mai multe atributii in organizarea si derularea alegerilor decat a avut in trecut", a afirmat premierul.
Potrivit calendarului actiunilor din cuprinsul perioadei electorale a alegerilor locale, pus in dezbatere de AEP, startul campaniei electorale ar urma sa fie dat in data de 6 mai 2016, iar o zi mai tarziu, pe 7 mai, ar urma sa se stabileasca prin tragere la sorti numarul de ordine de pe buletinele de vot.

Comunicarea catre toate birourile electorale de circumscriptie a listei cuprinzand denumirile si semnele electorale ale partidelor politice, ale aliantelor politice, ale aliantelor electorale, precum si ale organizatiilor cetatenilor apartinand minoritatilor nationale, legal constituite, care au dreptul sa participe la alegerea autoritatilor administratiei publice locale trebuie sa fie facuta cel tarziu in data de 12 aprilie 2016. Cu 30 de zile inaintea datei votarii - cel tarziu in ziua de 6 mai 2016 - vor trebui aduse la cunostinta publica numarul circumscriptiilor electorale, delimitarea si numerotarea fiecarei sectii de votare, precum si sediile acestora.

Guvernul a alocat pentru desfasurarea alegerilor locale suma de 350 milioane de lei, a declarat miercuri purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, precizand ca suma este mai mare decat cea atribuita la alegerile precedente intrucat nu se mai utlizeaza fonduri de la bugetele locale.

El a explicat ca suma alocata in acest an este mai mare fata de sumele atribuite la scrutinele precedente din cateva motive. ''Nu se mai utilizeaza bani de la bugetele locale", a spus Suciu, care a mai precizat ca o alta noutate o reprezinta aparitia a 180 de operatori tehnici care introduc date suplimentare, cum ar fi CNP-ul, prin intermediul unui sistem operat de STS. Ei vor fi platiti la fel ca si membrii comisiilor electorale, adica 85 de lei/zi, a adaugat purtatorul de cuvant al Guvernului.

Astfel, in suma alocata de la bugetul de stat, sunt incluse si fondurile necesare pentru plata indemnizatiilor membrilor birourilor electorale de circumscriptie, ale birourilor electorale ale sectiilor de votare si ale aparatului tehnic auxiliar al acestora.

Sursa foto: Brian A Jackson / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri