Purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, a respins, joi, acuzatiile presedintelui CSM, Mircea Aron, potrivit caruia si discursul premierului Dacian Ciolos, alaturi de al altor demnitari, ar fi continut aprecieri de natura de a pune sub semnul intrebarii decizia justitiei in cazul Intact.

"Pozitia premierului a fost destul de clara- a sprijinit demersul ANAF, din perspectiva legii. Nici nu are cum sa faca altfel. A fost doar o interpretare a modului in care si-au exercitat activitatea, fara ca prin acest lucru sa puna in discutie conditiile legale in care s-a produs acest demers", a declarat Dan Suciu, conform Mediafax.

Dezbaterea si mesajele publice referitoare la situatia televiziunilor grupului Intact pun "sub semnul precaritatii o procedura judiciara ce se constituie, prin lege, ca parte a procesului penal - si anume executarea hotararii judecatoresti', a spus, joi, presedintele CSM, judecatorul Mircea Aron.

"Astfel de manifestari risca sa exceada cadrului constitutional in materia infaptuirii justitiei in Romania, prezentand un potential de afectare a independentei si prestigiului acesteia prin deviere de la principiile statului de drept", remarca presedintele CSM.

Seful Exectivului a fost prezent miercuri, in Senat, fiind chemat la o dezbatere legata de actiunea ANAF in cazul televiziunilor grupului Intact. Dacian Ciolos a explicat ca ANAF pune in aplicare o decizie definitiva a justitiei in cazul posturilor de televiziune ale grupului Intact si a precizat, in acelasi timp, ca a atras atentia ANAF asupra modului in care se pun in aplicare deciziile.

"Nu am facut niciun compromis. Am aparat legea in fata celor care au vrut doar spectacol si am incercat sa am un punct de vedere echilibrat, sustinand faptul ca ANAF a aplicat legea dar regretand ca a fost si o tendinta de intimidare care din pacate a fost speculata apoi de cei de la Antene. Acesta a fost sensul a ceea ce am spus'', a explicat Ciolos si pe pagina sa de Facebook.

Citeste si:
Surse: În PLUS s-a discutat despre ruperea alianței cu USR
Surse: În PLUS s-a discutat...

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Antena 1, lider de audienta in prima zi de Paste
Setari Cookie-uri