Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, sambata, la Timisoara, raspunzand unei intrebari referitoare la votul dat in cazul lui Madalin Voicu si al lui Nicolae Paun, ca Parlamentul "a scazut foarte mult in ochii electoratului".

Intrebat, la o conferinta de presa cum comenteaza votul dat de deputati in cazul lui Madalin Voicu si al lui Nicolae Paun, presedintele Camerei Deputatilor a raspuns ca a fost mereu in favoarea ridicarii imunitatii, insa in acest moment Parlamentul "a scazut foarte mult in ochii electoratului", scrie Mediafax.

"Stiti foarte bine cum am votat eu intotdeauna, e foarte deschis, ati vazut votul meu, intotdeauna a fost pentru ridicarea imunitatii si pentru retinere si arestare. In acest moment, opinia publica din Romania – 8 din 10 romani - au impresia ca aceasta chestiune stabilita prin Constitutie interfereaza in actul de justitie. (...) Preocuparea mea este sa consolidez aceasta institutie care a scazut foarte mult in ochii electoratului roman -Parlamentul - care este fundamentul oricarei democratii. Si pentru mine asta a fost tinta: sa o reformam, sa o modernizam, sa fie transparenta, sa aiba actiuni care sa fie predictibile”, a spus Zgonea.

Pe de alta parte, presedintele Camerei Deputatilor a afirmat ca ar fi de acord cu o modificare a Constitutiei in sensul ridicarii, chiar si temporare, a imunitatii parlamentarilor, ceea ce ar genera "o schimbare de constiinta” a acestora in timpul mandatului.

"Niciun presedinte al Camerei Deputatilor nu poate cere imperativ unul parlamentar sa voteze in favoarea unei legi sau impotriva unei legi, in favoarea unui proiect de hotarare sau impotriva lui. (...) La o anumita modificare a Constitutiei, desi poate nu sunt in asentimentul colegilor mei, chiar si de partid, o eliminare chiar si temporara a imunitatii parlamentarilor ar genera o schimbare de constiinta in atitudinea pe care o ai in timpul mandatului", a afirmat Zgonea.

Citeste si:
Zgonea, condamnat in prima instanta la 3 ani de inchisoare
Valeriu Zgonea, condamnat in...

Valeriu Zgonea s-a aflat, alaturi de Marian Neacsu, la Timisoara, unde s-au intalnit cu lideri PSD din patru judete din vestul tarii pentru pregatirea campaniei pentru alegerile locale din iunie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
DNA a extins urmarirea penala in cazul lui Madalin Voicu
Setari Cookie-uri