Premierul Dacian Ciolos i-a cerut ministrului Fondurilor Europene, Aura Raducu, sa faca operational cat mai repede sistemul <<MySMIS>> pentru ca deja s-a intarziat din cauza faptului ca Guvernul a dorit sa finalizeze platforma care sa permita depunerea online a proiectelor cu finantare UE.

"Doamna ministru Raducu, o sa va rog, cat de repede sa dam drumul la sistemul informatic pentru depunerea proiectelor europene, la acel faimos <<MySMIS>> s-a inregistrat deja o intarziere pentru ca am vrut sa avem finalizata aceasta platforma online pentru ca oamenii sa poata sa-si depuna aplicatiile pentru proiecte europene direct pe internet si sa evitam birocratia si plimbarea pe la sediul diferitelor agentii, dar trebuie dat drumul acum" i-a spus Dacian Ciolos, miercuri, ministrului Fondurilor Europene, Aurelia Raducu, la inceputul sedintei Executivului, conform Mediafax.

El i-a mai solicitat ministrului ca cel tarziu saptamana viitoare sa informeze opinia publica despre faptul ca sistemul este functional si sa emita ghiduri ale aplicantului care sa vina in sprijinul celor interesati in obtinerea de fonduri europene.

MySMIS este o interfata online destinata beneficiarilor Programului Operational Asistenta Tehnica. Aceasta contine Tablou de bord, eApel, eSolicitare, eAdministrare si eProfil, subcapitole cu pasii de urmat, corespondenta si elemente ajutatoare pentru aplicantii care doresc sa obtina finantari UE pentru proiectele lor.

Citeste si:
Surse: În PLUS s-a discutat despre ruperea alianței cu USR
Surse: În PLUS s-a discutat...
Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Iohannis a promulgat legea privind majorarea tichetelor de masă
Setari Cookie-uri