Kelemen Hunor a anuntat sambata ca UDMR pregateste un raport din umbra privind acordul cadru pentru minoritati al Consiliului Europei, sustinand ca raportul oficial inaintat de Guvernul Romaniei pe aceasta tema este plin de ”inexactitati si de constatari care nu sunt conforme cu realitatea”.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sambata, la sedinta Consiliului Reprezentantilor Unionali (CRU) ai UDMR de la Targu Mures ca raportul din umbra al Uniunii va fi finalizat la sfarsitul lunii martie si va fi facut public, potrivit Mediafax.

”UDMR pregateste un raport din umbra privind acordul cadru pentru minoritati al Consiliului Europei. Guvernul Romaniei a trimis in februarie acest raport, prezentat cu o intarziere de doi ani si fara o consultare a minoritatilor si noi am constatat ca raportul e plin de inexactitati, de constatari care nu sunt conforme cu realitatea, lucrurile nefiind prezentate corect. De aceea, vom veni cu precizari si speram ca raportul nostru sa fie gata la sfarsitul lunii martie, cand va fi facut public. Cele mai multe lipsuri din raportul Guvernului Romaniei se refera la drepturile minoritatilor privind folosirea limbii materne in justitie si administratie.

Cand Romania a semnat, in urma cu 21 de ani, acordul cadru privind minoritatile, s-a angajat sa faca o lege a minoritatilor, care lipseste insa”, a declarat Kelemen Hunor. Potrivit acestuia, raportul Guvernului a fost transmis Consiliului Europei, iar reprezentantii acestei institutii vor veni in Romania pentru a verifica pe teren daca situatia reala corespunde cu cea prezentata de autoritati, urmand sa aiba o intalnire si cu conducerea UDMR.

”Au fost cateva decizii in ultima perioada referitor la folosirea limbii materne, de inscriptiile in limba materna. Cu mijloace politice nu putem lupta impotriva sentintelor definitive, care sunt puse in aplicare, dar e greu de acceptat ca, dupa 26 de ani, drepturile minoritatilor nationale, care au fost deja prinse in diferite legi, sunt anulate prin hotarari judecatoresti. Acest lucru nu poate fi acceptat pentru ca duce si la o lipsa de incredere in una dintre cele mai importante institutii ale statului de drept, justitia, ceea ce noi nu dorim”, a subliniat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a mai spus ca formatiunea pe care o conduce sustine lupta impotriva coruptiei, considerand ca aceasta trebuie sa continue, dar a avertizat ca ea nu trebuie folosita ca pretext pentru a lovi in toti politicienii, in cei care se afla in diverse functii in administratia locala.

”Sunt primari pusi sub control judiciar si nu mai pot sa isi exercite atributiile. Ceea ce este coruptie trebuie eradicat, trebuie condamnat, dar daca exista greseli administrative care nu inseamna coruptie, acolo trebuie avut grija pentru ca intram pe un teren periculos”, a mai declarat Kelemen Hunor.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri