"La Senat, astazi, avem un proiect foarte important pentru PNL, vorbim despre legea darii in plata. Se pare ca va exista pe ordinea de zi si grupul nostru a luat decizia sa il sustina aflandu-ne in calendarul pe care PNL si l-a propus astfel ca in luna aprilie aceasta lege sa devina realitate", a declarat copresedintele PNL.

Lideul liberal a mai spus ca legea va fi sustinuta de o "majoritatea relaxata".

"In orice societate riscul este impartit. Ca ne place sau nu ne place, pana acum riscul nu a existat decat de partea consumatorilor serviciilor bancare. S-a modificat legea conform solicitarii venite de la presedintie. Cererea de reexaminare a fost analizata serios de colegii nostri din Senat. Nu se mai poate vorbi de nici un fel de afectare dupa aceste amendamente care astazi trec prin Senat.

Am vazut in anumite momente o pozitie de negociere de usoara forta din partea sistemului bancar, care spune ca o sa dispara proiectul Prima Casa. Au venit toate argumentele suficiente () ceea ce inseamna ca acest program va continua cu succes. Ne dorim un dialog cu sistemul bancar, legea va trece de Senat daca mai exista lucruri care ar putea fi in divergenta, pe procedura sau pe fond, la Camera vor putea fi discutate din nou si analizate", a mai sustinut Gorghiu.

Sursa foto: Mediafax Foto