Inainte de a vota un proiect de lege, fie ca vor vota "pentru", "impotriva" sau se vor abtine, deputatii vor trebui sa-si inregistreze prezenta. Pentru realizarea acestei modificari, Camera Deputatilor va trebui sa modifice Regulamentul si softul achizitionat recent, conform Mediafax.

"Pana marti ( 8 martie n.r.) vom lua o decizie, care va fi discutata si de Comisia de regulament, dupa care, raportul va fi prezentat plenului in sedinta de miercuri, pentru a fi votat", au declarant surse participante la sedinta liderilor de grupuri parlamentare.

Problema costului modificarii softului nu a fost pusa in discutie, sursele mentionate afirmand ca, in mod normal, aceasta modificare nu ar trebui sa genereze costuri.

Citeste si:

"Nu sunt specialist in IT, dar cred ca este ca la un aparat de radio, la care vrei sa schimbi frecventa si invarti un buton", au sustinut sursele.

In prezent, potrivit articolului 144 din Regulament, Camera Deputatilor adopta legi, hotarari si motiuni simple in prezenta majoritatii deputatilor. Verificarea intrunirii cvorumului se dispune numai la sedintele de vot final de catre presedinte, imediat inaintea votarii, din proprie initiativa ori la cererea liderului unui grup parlamentar.

Modificarea sistemului de vot a fost supusa dezbaterii dupa ce liderul PSD, Liviu Dragnea, a anuntat ca PSD va depune plangere penala pentru votul la Legea defaimarii si a sustinut ca ar fi existat ''o mana criminala'' care a manipulat sistemul informatic, in asa fel incat sa pice legea.

Sursa foto: Brian A Jackson / Shutterstock