Lideri locali ai PSD sunt nemultumiti ca vor ramane fara pensiile speciale, dupa ce Curtea Constitutionala a respins legea, unii reprosandu-i lui Liviu Dragnea ca orice proiect sustinut de el "a picat sau a fost facut praf" de CCR, urmand sa ceara majorarea salariilor la sedinta Ligii Alesilor PSD.

Liderii locali ai PSD evita sa faca declaratii oficiale pe acest subiect, insa admit ca exista nemultumiri. "Sa nu uitam ca legea asta este facuta de parlamentari, care au vrut sa iși acopere pensiile lor (pensiile speciale pentru parlamentari n.r.). Nu au vrut niciodata sa treaca, de aia au lasat o șoparla in lege, ca sa aiba motiv CCR-ul sa o respinga", a declarat un lider judetean al PSD, informeaza Mediafax.

Alti lideri sunt mai tranșanti și il acuza direct pe Liviu Dragnea de joc cu dublu sens. "Dragnea a tot spus ca sprijina aceasta lege. Uitati-va ca, din 2012 incoace, orice proiect sustinut de Dragnea a picat sau a fost facut praf de judecatorii de la Curte", a declarat un alt lider judetean al PSD, care se referea la Legea descentralizarii, sustinuta și promovata de Liviu Dragnea, dar respinsa cu unanimitate la Curtea Constitutionala.

La inceputul lunii aprilie, va avea loc Liga Aleșilor Locali a PSD, prilej cu care subiectul ar putea fi dezbatut in partid. Intrebati daca vor aduce in discutie aceste nemultumiri, social-democratii spun ca dezbaterea a fost blocata. "Niciodata nu s-au discutat astfel de lucruri la Liga. Nu s-a dorit, pentru ca din partid s-a fortat includerea subiectului pe ordinea de zi", a comentat un lider PSD.

Presedintele UNCJ, Marian Oprișan, a declarat ca s-a trecut deja peste subiectul pensiilor speciale, insa a explicat ca va sustine, in interiorul PSD, legea salarizarii unitare, care ar aduce o creștere a salariilor pentru aleșii locali.

Citeste si:
Dan Barna, USR: Raul cel mai mare? Acceptarea de a fi condusi de hoti
EXCLUSIV cu Dan Barna, USR:...

"Nu poti sa platești salarii de mizerie in administratia locala și sa ai pretentia sa ai un act administrativ curat si sa indepartezi coruptia. Nu poti pentru ca sumele cu care lucreaza acești oameni sunt foarte mari, iar presiunea asupra tuturor este imensa", a explicat Oprisan.

"Eu le-am spus colegilor mei sa se gandeasca totusi ca primarii nu au salarii mari. Primarii au foarte multe constrangeri si foarte putine drepturi. Ei sunt considerati functionari publici, insa nu au drepturile pe care le au functionarii publici", preciza si Liviu Dragnea, in contextul adoptarii legii pensiilor speciale pentru aleșii locali.

Daca legea pensiilor speciale pentru alesii locali trecea de Curtea Constitutionala primarii, viceprimarii, presedintii si vicepresedintii de CJ ar fi putut primi pensii speciale de la 1.500 la 6.500 de lei.

Curtea Constitutionala a respins, cu unanimitate de voturi, proiectul de lege care prevedea alocarea de pensii speciale pentru aleșii locali, un proiect de lege sustinut de liderii centrali ai PSD, dar mai ales liderii din teritoriu ai social-democratilor.

Citeste si:
PMP va depune un proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale
PMP va depune un proiect de...

Curtea a admis astfel sesizarea de neconstitutionalitate a Guvernului Ciolos. Parlamentul ar urma sa puna legea in acord cu decizia CCR. In acelasi timp, legea privind pensiile speciale pentru parlamentari a fost promulgata, fara a fi atacata la CCR.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
A doua zi de consultari cu partidele la Cotroceni
Setari Cookie-uri