Copresedintele PNL Alina Gorghiu il sustine pe primarul interimar al Capitalei Razvan Sava in disputa privind Arena Nationala si ii cere vicepremierului Vasile Dincu sa ofere cadrul legal pentru redeschiderea stadionului, amintindu-i ca a ajuns in Guvern pentru ca oamenii au cerut respectarea legii.

"Sunt alaturi de primarul interimar al Capitalei, Razvan Sava, in respectarea legii. Pentru unii legea este facultativa. Imi pare bine ca Razvan Sava are curajul de a ramane de partea legii, cand populismul ii cere sa o incalce. Daca domnul Dincu vrea sa se afirme politic este problema domniei sale, dar eu nu accept manipulari de tip pesedist. Il invit, la randul meu, pe vicepremier sa faca demersurile necesare sa ofere Primariei cadrul legal pentru redeschiderea Arenei Nationale. Fara arogante inutile" a scris Gorghiu, pe pagina sa de Facebook, potrivit Mediafax.

Copresedintele liberal spune ca vicepremierul tehnocrat ar trebui sa-si indeplineasca atributiile de serviciu. "(...) poate ar fi cazul la o mai mare decenta dupa evenimentele tragice de anul trecut, cand au murit romani din cauza incalcarii normelor legale. Domnul Dancu poate a uitat ca a ajuns vicepremier pentru ca oamenii au cerut respectarea legii", a mai comentat Gorghiu.

Vicepremierul Vasile Dincu a declarat ca stadionul poate fi redeschis, dar Primaria Capitalei refuza sa iti dea acordul. "Exista in acest moment toate conditiile pentru ca sa se desfasoare meciul la Bucuresti, meciul cu Spania in 27 martie, este numai problema acceptului Primariei. Am incercat si alte solutii in acel moment ca sa-l convingem, ne-am asumat responsabilitatea - Ministerul pe care il conduc, Ministerul de Interne, ISU si toti ceilalti, inclusiv Federatia Romana de Fotbal", a precizat vicepremierul, ministru al Dezvoltarii.

Pe de alat parte, primarul Razvan Sava a anuntat ca Arena Nationala se va deschide cel mai tarziu pe 21 martie, doar daca Ministrul Dezvoltarii va da o ordonanta speciala.

"In acest moment stadionul nu are autorizatie de securitate la incendiu. Am depus la MDRAP expertiza tehnica facuta la un laborator din Italia, acreditat la nivel european. In urma testelor facute a reiesit ca materialul este de clasa B, deci este compatibil cu legislatia in vigoare si pe baza expertizei trebuie sa primim agrementul necesar ca Arena Nationala sa obtina autorizatia de securitate la incendiu. Ii solicit public domnului vicepremier Dincu sa grabeasca procedurile la minister si sa elibereze agrementul necesar", declarat Razvan Sava.

In disputa a intervenit si presedintele PSD, Liviu Dragnea, care a declarat vineri seara ca primarul interimar al Bucurestului, Razvan Sava, "isi bate joc de o tara intreaga", in conditiile in care a decis ca Arena Nationala se va deschide cel mai tarziu pe 21 martie, doar daca Ministrul Dezvoltarii va da o ordonanta.

Cel mai mare stadion din Romania, Arena Nationala, este inchis de patru luni deoarece nu a primit avizul de functionare din partea ISU. Daca se va redeschide in timp util, Arena Nationala ar putea gazdui si meciul amical programat pe 27 Martie impotriva Spaniei.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri