Ministerul Dezvoltarii il acuza pe primarul interimar al Capitalei de dezinformare in cazul avizelor necesare redeschiderii Arenei Nationale si sustine ca agrementul tehnic a fost eliberat de minister din 16 februarie, insa pe 4 martie s-a solicitat modificarea acestuia.

In sedintele care au avut loc in perioada ianuarie - februarie 2016, sedinte la care au participat reprezentanți ai PMB, IGSU, ISU Bucuretti si MDRAP, precum si un expert, s-a intocmit o completare a raportului de expertiza. Raportul precizeaza ca Stadionul National nu prezinta, chiar in caz de aprindere a membranei, risc pentru utilizatorii acestuia, potrivit Mediafax.

"In cazul materialului din care este construita copertina stadionului, agrementul a fost elaborat de catre Institutul de Cercetari pentru Echipamente si Tehnologii in Constructii – ICECON S.A. Bucuresti si a fost analizat in sedinta din data de 16.02.2016 a Comisiei de avizare nr.1 a agrementelor tehnice in constructii. In baza avizului favorabil al Comisiei sus mentionate, Consiliul Tehnic Permanent pentru Constructii, organism constituit pe langa Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, a emis, in data de 16.02.2016, avizul tehnic pentru agrementul nr. 016-03/484-2016 pentru membrana arhitecturala pentru copertine tip Duraskin clasa C", se arata intr-un comunicat de presa al ministerului.

Ministerul mai precizeaza ca, pe 4 martie, titularul de agrement, asocierea JV Max BOGL –Astaldi, a solicitat ICECON SA Bucuretti modificarea agrementului tehnic prin inlocuirea rapoartelor de clasificare la foc rezultate in urma analizelor de laborator efectuate la IGSU – Centrul National pentru Securitate si Incendiu si Protectie Civila (acreditat national) cu rapoarte de clasificare cu rezultate superioare emise de catre laboratorul de testare CSI SpA Italia, laborator acreditat, notificat la Bruxelles.

Solicitarea va fi analizata in Comisia de avizare convocata pentru 14 martie, mai precizeaza sursa citata.

"Ministerul Administratiei Publice si Dezvoltarii Regionale apreciaza ca primarul General al Municipiului Bucuresti, domnul Razvan Sava, a dezinformat opinia publica cu privire la subiectul functionarii Arenei Nationale: asa cum am aratat mai sus, documentatia pentru modificarea agrementului tehnic emis inca din 16.02.2016 a fost depusa abia in data de 04.03.2016. In cazul in care, domnul primar General al Municipiului Bucuresti are o alta solutie pentru redeschiderea Arenei Nationale pentru competitiile si evenimentele publice, Ministerul Administratiei Publice si Dezvoltarii Regionale ii solicita primarului sa declare public care este solutia si de ce a nu a transmis, pana acum, institutiilor abilitate, solutiile domniei sale", se arata in comunicatul citat.

Vicepremierul Vasile Dincu a declarat recent ca stadionul poate fi redeschis, dar Primaria Capitalei refuza sa isi dea acordul. "Exista in acest moment toate conditiile pentru ca sa se desfasoare meciul la Bucuresti, meciul cu Spania in 27 martie, este numai problema acceptului Primariei. Am incercat si alte solutii in acel moment ca sa-l convingem, ne-am asumat responsabilitatea - Ministerul pe care il conduc, Ministerul de Interne, ISU si toti ceilalti, inclusiv Federatia Romana de Fotbal", a precizat vicepremierul.

Primarul interimar Razvan Sava a declarat ca "trebuie sa primim agrementul necesar ca Arena Nationala sa obtina autorizatia de securitate la incendiu". Ii solicit public domnului vicepremier Dincu sa grabeasca procedurile la minister si sa elibereze agrementul necesar", a declarat Sava.

Cel mai mare stadion din Romania, Arena Nationala, este inchis de patru luni deoarece nu a primit avizul de functionare din partea ISU. Daca se va redeschide in timp util, Arena Nationala ar putea gazdui si meciul amical programat pe 27 Martie impotriva Spaniei.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri