Europarlamentarul Cristian Preda le imputa liberalilor, printr-o postare pe Facebook, ca au propus-o pe Oana Stanciulescu in Consiliul de Administratie al TVR, ”o antisemita notorie”, Preda afirmand ca nominalizarea este demna de PRM, nu de un partid care se descrie ca liberal.

”Sustinerea in CA al TVR a unei antisemite notorii - Oana Stanciulescu - e demna de PRM, nu de un partid care se revendica de la liberalism. Ambasada Israelului la Bucuresti a descris-o foarte precis: o negationista a Holocaustului”, scrie Preda, potrivit News.ro.

Europarlamentarul sustine ca relatia de colaborare dintre PNL si Oana Stanciulescu risca sa puna partidul intr-o situatie delicata in fata unor parteneri externi. ”Aceeasi persoana a fost invitata recent de Institutul de Studii Populare, think tank al PNL, sa faca training pentru partid, in programe sprijinite de Centrul Wilfried Martens pentru Studii Europene si Fundatia Hanns Seidel. Nu sunt deloc convins ca acesti doi parteneri externi ai PNL, foarte atasati de PPE, vor fi prea incantati sa afle ca PNL face apel la antisemiti pentru a educa tineri politicieni. Catalin Predoiu nu are nimic de zis? De la el astept intelepciune si moderatie”, a conchis Preda.

Ambasada Statului Israel la Bucuresti a transmis, vineri, o reactie oficiala cu privire la numirea in functia de membru al Consiliului de Administratie al TVR a Oana Stanciulescu, punctand ca jurnalista a pus la indoiala existenta Holocaustului.

”Ambasada Statului Israel la Bucuresti a aflat cu ingrijorare despre numirea intr-o functie-cheie, in cadrul Televiziunii de Stat, a doamnei Oana Stanciulescu, jurnalist cu experienta, dar cu nenumarate exprimari publice antisemite si simpatii vadite fata de Miscarea Legionara. Amintim ca, prin afirmatiile sale, doamna Stanciulescu a pus la indoiala existenta Holocaustului si s-a identificat cu lideri ai Miscarii Legionare, responsabili pentru ororile Holocaustului din Romania”, se arata in reactia oficiala a ambasadei cu privire la numirea Oanei Stanciulescu in functia de membru al Consiliului de Administratie al TVR.

In urma unor afirmatii facute in anul 2015, jurnalista Oana Stanciulescu a fost acuzata de neolegionarism si promovarea ideilor de extrema dreapta.

Oana Stanciulescu a fost propusa de Partidul National Liberal pentru a face parte din Consiliul de Administratie (CA) al TVR.

Jurnalista este acum membru in CA al televiziunii publice, dupa ce Comisiile de Cultura reunite ale Parlamentului au avizat, marti, favorabil toti candidatii Consiliului de Administratie al TVR, iar plenul Parlamentului a validat, in aceeasi zi, cu 312 voturi ”pentru” si 21 ”impotriva” toti cei 13 candidati.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri