Premierul a anuntat pe pagina sa de Facebook ca se pot urmari, pe pagina dedicata Pachetului antisaracie de pe reteaua de socializare, stadiul actualizat al masurilor si detalii de continut despre cum se vor aplica in mod concret.

Intrebat de o persoana de ce Romania nu are fonduri de investitii si companii care sa se extinda pe pietele vecine, asa cum au polonezii, premierul Dacian Ciolos a raspuns ca polonezii au inceput mai devreme decat noi si in mod mai organizat, cu o anumita continuitate indiferent de guvernare, in ultimii circa 10 ani.

El a adaugat ca, tocmai in ideea stimularii si a investitiilor romanesti in afara, si a promovarii comertului exterior, va fi creata Agentia pentru Investitii si Comert in cadrul Ministerului Economiei. De asemenea, va fi regandita diplomatia economica si comerciala.

”Dar mai e nevoie si de o dinamica pe un nivel superior a capitalului romanesc, cel construit pe onestitate, predictibilitate si viziune de dezvoltare pe termen mediu si lung (si nu pe «tunuri», cumetrii politice sau speculatii)”, a mai comentat Dacian Ciolos.