Candidatul PNL la Primaria Capitalei, deputatul Ludovic Orban, a declarat duminica, intr-o conferinta de presa, ca primarii nu au nevoie de pensii speciale, insa sustine cresterea salariilor acestora pentru a fi feriti de tentatia coruptie.

"Primarii nu au nevoie de pensii speciale, la fel cum nici parlamentarii nu au nevoie de pensii speciale. Principiul de baza in stabilirea cuantumului pensiei trebuie sa fie contributivitatea", a declarat Ludovic Orban intr-o conferinta de presa sustinuta duminica la sediul PNL, scrie Mediafax.

Prim-vicepresedintele liberal a mai spus ca sustine cresterea salariilor primarilor prin legea salarizarii publice pentru a fi feriti de tentatia actelor de coruptie. "Sustin, in schimb, ca primarii trebuie sa aiba niste salarii decente, care sa-i fereasca de tentatia de a cadea in plasa actelor de coruptie, care sa le ofere un statut care sa le permita sa aiba o viata normala. Ca atare, in legea salarizarii publice vom sustine cresterea salariilor primarilor", a mai spus el.

Legea privind pensiile speciale pentru alesii locali a fost declarata neconstitutionala de catre CCR, la sesizarea Guvernului. Legea se afla in prezent la Camera Deputatilor pentru a fi pusa in acord cu decizia judecatorilor de la Curte care au aratat ca actul normativ discrimineaza intre categoriile de alesi locali, pentru ca nu li se aplica tuturor, si nu prevede sursa de finantare.

Saptamana trecuta, comisia juridica a dat un raport favorabil pe o noua varianta a legii, stabilind, printre altele ca pensiile speciale vor fi finantate de la bugetele locale. Deputatii din comisie au mai stabilit ca pensiile vor fi acordate pentru primari, viceprimari, presedinti si vicepresedinti de Consilii Judetene, consilierii locali si judetenii fiind in continuare exceptati de la lege.

Plenul Camerei urmeaza sa se pronunte asupra legii, care va fi trimisa apoi Senatului, for decizional.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri