Ministrul Muncii Ana Costea a demisionat. Dacian Ciolos i-a acceptat demisia , precizand ca in perioada imediat urmatoare va inainta o propunere presedintelui Klaus Iohannis, informeaza Guvernul, conform Mediafax.

“Am acceptat astazi demisia doamnei Ministru Claudia-Ana Costea, care mi-a fost inaintata in cursul acestei zile. In perioada imediat urmatoare voi inainta domnului Presedinte Klaus Iohannis o propunere pentru functia de Ministru al Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice”, se arata intr-un comunicat de presa al Guvernului.

Guvernul a anuntat miercuri ca a retras OUG privind salarizarea bugetarilor.Discutiile pe legea salarizarii vor continua in zilele urmatoare, "cu sau fara doamna Costea", a declarat purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Suciu, precizand ca premierul i-a cerut ministrului Muncii lamuriri in legatura cu amenintarile privind demisia, fara a primi un raspuns clar.

Intrebat miercuri de jurnalistii daca afirmatia facuta, marti, de ministrul Muncii a fost un avertisment sau Ana Costea chiar si-a depus demisia la cabinetul premierului, Dan Suciu a intarziat sa raspunda, negand ca ar avea informatii despre existenta unui act formal.

"Nu, nu stiu de un act formal ca atare, nu am cunostinta de un act formal care sa presupuna un raspuns transant, de aceea am stat pe ganduri. Sa depasim momentul pentru ca nu am elemente suplimentare de comunicat pe subiectul acesta, dar garantez ca in zile imediat urmatoare vor urma mai multe clarificari, a spus purtatorul de cuvant al Guvernului.

El a adaugat ca discutiile legate de legea salarizarii vor continua in zilele urmatoare, pe alte baze. "Cu sau fara doamna Costea?", au intrebat jurnalistii. "Cu sau fara doamna Costea", a raspuns Dan Suciu.

Totodata, Dan Suciu a explicat ca premierul a anuntat-o pe Ana Costea inca de luni ca ordonanta de urgenta privind cresterile salariale nu va intra miercuri in discutia Guvernului. De aceea, premierul a intrebat-o de ce a amenintat ca demisioneaza daca actul normativ va intra in Guvern, dar Dacian Ciolos nu a primit vreun raspuns lamuritor de la Ana Costea.

Guvernul a retras OUG privind salarizarea bugetarilor, a anuntat miercuri purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Suciu, care a precizat ca scopul Guvernului este sa vina cu un proiect acceptat de partenerii sociali, in limitarile fiscal-bugetare pentru 2016-2017.

Negocierile de marti dintre sindicalisti si ministrul Muncii, Ana Costea, au esuat, oficialul guvernamental promitandu-le liderilor sindicali ca va retrage OUG. Ministrul a amenintat cu demisia in cazul in care nu se va tine cont de punctul ei de vedere.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cristian Ghinea a fost propus la conducerea Fondurilor Europene