Presedintele de onoare al PNL Mircea Ionescu Quintus i-a transmis, duminica, lui Calin Popescu Tariceanu ca "daca un om de onoare" si "un liberal adevarat" i-ar cere demisia, s-ar gandi, insa pana atunci "imi vad de indatoririle mele pe care mi le indeplinesc de peste 70 de ani in PNL", scrie Mediafax.

"Am citit si eu in ziare ca distinsul meu fost coleg si fost presedinte al Partidului National Liberal, nu ii rostesc numele, mi-a cerut demisia de onoare. Cand un om de onoare mi-ar cere o asemenea demisie, m-as gandi sa reflectez. Pana atunci, insa, imi vad de indatoririle mele pe care mi le indeplinesc de peste 70 de ani in Partidul National Liberal, pe care nu l-am parasit nici cand am fost amenintat cu moartea sau inchis. Cand un liberal adevarat mi-ar cere demisia, as sta sa ma gandesc. Pana atunci sa ne vedem de treaba si fiecare sa se aseze acolo unde crede ca ii este rostul si interesul", a declarat Mircea Ionescu Quintus, potrivit unei postari pe pagina de Facebook a PNL.

Liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat vineri ca desemnarea lui Marian Munteanu drept candidat la Primaria Capitalei este "o imbecilitate a PNL", care poate fi contracarata numai daca presedintele de onoare Mircea Ionescu Quintus isiva opune veto-ul moral si politic sau isi va da demisia.

“Cred ca singura posibilitate pentru a contracara aceasta imbecilitate a PNL, a conducerii PNL de astazi de a desemna un astfel de candidat, este ca presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, sa opuna veto-ul sau, moral si politic, acestei decizii. Cealalta varianta este sa-si dea demisia de onoare din calitatea de presedinte al PNL, daca ramane fidel idealurilor sale liberale din tinerete si care l-au purtat pana in ziua de astazi”, a afirmat Calin Popescu Tariceanu.

Mircea Ionescu Quintus este singurul care s-a abtinut la votul privind validarea lui Marian Munteanu drept candidat al PNL la Primaria Capitalei. El a criticat conducerea PNL pentru ca nu a desemnat un om din interiorul partidului si nu a avut un plan de rezerva in cazul retragerii din cursa a lui Ludovic Orban.

Citeste si:
PNL va lansa sondajul prin care masoara patru candidati la Capitala
Premierul Ludovic Orban: Luni...

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Orban: Comarnic-Brasov, gata in cinci ani, daca ramanem la guvernare