Dragos Pislaru, consilierul de stat, a fost propus pentru functia de ministru al Muncii. Anuntul a fost facut de catre Guvern. Premierul Dacian Ciolos a inaintet presedintelui Romaniei propunerea de numire, iar aceasta a aprobat-o.

Pislaru este consilier de stat pe probleme economice in Cancelaria premierului. El ocupa aceasta pozitie din decembrie 2015. Anterior, el a fost managing partner al companiei GEA Strategy & Consulting, conform Mediafax.

Nascut in 1976, Pislaru este licentiat in economie internationala al ASE Bucuresti si detine o diploma de master in relatii internationale de la London School of Economics and Political Science din Londra.

Ministru Munciii Ana Costea si-a dat demisia saptamana trecuta, joi, iar premierul Dacian Ciolos i-a acceptat-o, precizand ca in perioada imediat urmatoare va inainta o propunere presedintelui Klaus Iohannis.

Cu o zi inainte, guvernul anuntase ca a retras OUG privind salarizarea bugetarilor.Discutiile pe legea salarizarii vor continua in zilele urmatoare, "cu sau fara doamna Costea", declara atunci purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Suciu, precizand ca premierul i-a cerut ministrului Muncii lamuriri in legatura cu amenintarile privind demisia, fara a primi un raspuns clar.

Premierul Dacian Ciolos a inaintat presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, propunerea de numire in functia de ministru al Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice a lui Dragos Nicolae Pislaru. Presedintele Klauss Iohannis a aprobat aceasta cerere, Dragos Nicolae Pislaru devenind astfel ministru al Muncii.

''Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 18 aprilie a.c., decretul prin care ia act de demisia din functia de Ministru al Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice a doamnei Claudia-Ana Costea. De asemenea, presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat decretul pentru numirea domnului Dragos-Nicolae Pislaru in functia de Ministru al Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice'', a informat Administratia Prezidentiala intr-un comunicat remis MEDIAFAX.

Citeste si:
Legea bugetului de stat si pentru asigurarile sociale, publicate in MO
Legea bugetului de stat si...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Proiectele pe care viitorul ministru al Muncii TREBUIE sa le continue