“Asa cum am anuntat saptamana trecuta, am decis astazi revocarea domnului Vlad Alexandrescu din functia de ministru al Culturii. De asemenea, am trimis astazi domnului presedinte Klaus Iohannis propunerea pentru numirea in functia de ministru al Culturii a doamnei Corina Suteu, in dorinta de a continua procesul de reforma”, anunta premierul Ciolos intr-o declaratie remisa News.ro.

In cursul diminetii, Vlad Alexandrescu a declarat ca marti este ultima sa zi de mandat si ca decizia prim-ministrului Dacian Ciolos de a-l revoca din functie este suverana.

”E clar ca astazi e ultima mea zi de mandat. Nu am mers la Palatul Victoria, pentru ca prim-ministrul a declarat ca ma revoca. Cred ca o demisie a mea e superflua. Decizia domnului prim-ministru e suverana si o respect”, a declarat marti, la sediul Ministerului Culturii, Vlad Alexandrescu.
”Nu cred ca sunt in pozitia de a colabora cu noul ministru. Sper ca prim-ministrul sa ia decizia cea mai inteleapta pentru succesorul meu la minister”, a mai spus Vlad Alexandrescu.

Corina Suteu este expert in politici culturale si fost director al Institutului Cultural Roman de la New York, in perioada 2006 - 2012.
In luna ianuarie, a fost numita de prim-ministrul Dacian Ciolos in functia de secretar de stat la Ministerul Culturii, pentru a se ocupa de politici si strategii pentru cultura.

Sursa foto: Mediafax Foto