Imediat dupa ce Liviu Dragnea a ajuns ministrul Dezvoltarii, premierul Ponta a dat o ordonanta prin care i-a permis acestuia sa aloce fonduri in cadrul unui program national de dezvoltare prin simple ordine de ministru, nepublicabile in Monitorul Oficial, si nu prin hotarare de Guvern, asa cum era pana atunci. Ce s-a intamplat cu banii o arata un raport al Curtii de Conturi, tinut la secret, conform Adevarul.

Naravul fostului ministru al Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea, de a construi in nestire sali de sport doar pentru a da de lucru firmelor de partid s-a perpetuat si in ministeriatul lui Liviu Dragnea. O dovedeste un raport al Curtii de Conturi, finalizat inca din primavara anului trecut, dar tinut la secret de actuala conducere a institutiei. Asta cu toate ca normele interne ale Curtii prevad obligativitatea publicarii constatarilor. In aprilie 2015, Curtea de Conturi a finalizat auditul performantei Programului national de dezvoltare locala (PNDL) finantat de la bugetul de stat prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) si derulat prin autoritatile locale.

Controlul a vizat perioada 2013 – 2014. Concluziile raportului ar da mult de lucru DNA daca documentul va ajunge pe masa procurorilor, asa cum, de altfel, a propus Departamentul Juridic al Curtii de Conturi, care a emis un punct de vedere in favoarea sesizarii organelor de urmarire penala.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: agerpresfoto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Daniel Constantin si-a anuntat demisia din Pro Romania