16 Mai 2016

Calin Popescu Tariceanu: Observ o cruciada impotriva primarilor care are loc in plina campanie electorala. Nu se poate asa ceva



Calin Popescu Tariceanu acuza ”o cruciada” a procurorilor impotriva primarilor, el spunand face legatura ”directa” intre anchete si campania electorala si ca ”in final se ia dreptul cetatenilor sa selecteze ei care sunt conducatorii localitatilor”, iar ”aceasta functie e preluata de Procuratura”.

”Ceea ce pe mine ma intriga este urmatorul fapt: ca observ aceasta cruciada impotriva primarilor care are loc in plina campanie electorala. Multe dintre acuzatiile care li se aduc sunt legate de fapte petrecute cu opt sau zece ani in urma. Stau si ma intreb: nu exista timpul pana in campania electorala sa fie anchetati de Procuratura? Acum, in campania electorala, eu fac o legatura directa politica intre aceasta actiune si situatia din Romania a alegerilor”, a declarat presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, sambata, intr-o conferinta de presa la Ploiesti, potrivit News.ro.

El a adaugat ca Procuratura ”preia” rolul alegatorilor, sustinand ca anchetele penale iau dreptul electoratului de a-si alege primarii. ”Nu se poate asa ceva, ca in final sa se ia dreptul cetatenilor sa selecteze ei care sunt conducatorii oraselor sau localitatilor care urmeaza sa fie conduse de candidati si vad ca aceasta functie este preluata de procuratura si este anormal”, a mai spus Tariceanu.



Citeste si