Deputatul independent Bogdan Diaconu, lider al PRU, a depus, in Senat, o lege prin care Consiliul National al Combaterii Discriminarii ar fi desfiintat, pe motiv ca este "un instrument in mana UDMR", care sustine autonomia teritoriala, Diaconu fiind recent amendat de Consiliu pentru declaratii homofobe.

"Abrogarea Legii nr. 48/2002 are asadar ca scop desfiintarea CNCD ca institutie bugetara care a facut dovada in decursul anilor ca functioneaza ca o institutie anti-romaneasca si anti-nationala, fiind doar un instrument in mana UDMR si a altor grupuri de interese de a anula valorile romanesti, valorile traditionale crestine si drepturile romanilor in propria tara", se arata in expunerea de motive a proiectului de lege, potrivit News.ro.

Bogdan Diaconu, lider al partidului nationalist PRU, spune ca CNCD sustine, prin deciziile luate, "autonomia teritoriala maghiara". "CNCD s-a remarcat prin amendarea tuturor romanilor care au luat atitudine impotriva extremismului maghiar. (...) De vreme ce CNCD are o atitudine repetata si constanta impotriva respectarii si apararii unor drepturi constitutionale, a devenit o institutie anti-constitutionala si, ca urmare, trebuie desfiintata", continua Diaconu.

Pe 13 mai, CNCD l-a amendat pe deputat cu 4.000 de lei pentru declaratii homofobe si discriminarea comunitatii LGBT. Diaconu a fost si subiectul unor alte sesizari facute de-a lungul timpului pentru declaratile sale. Guvernul ungar intentioneaza sa dea interdictie deputatului Bogdan Diaconu de a intra in Ungaria, ca urmare a declaratiilor acestuia impotriva maghiarilor. Mai mult, lui Diaconu i-a fost retrasa si invitatia de a participa la receptia de 9 mai a Administratiei Prezidentiale din cauza declaratiilor sale recente.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri