”Presedintele Iohannis a fost ales in 2014 in urma unei iesiri foarte puternice la vot, o intreaga clasa de cetateni a iesit la vot ca sa-si exprime dorinta unui alt mod de a face politica. Consider ca presedintele Iohannis are o responsabilitate pentru aceasta mare categorie de cetateni. Suntem in situatia in care exista riscul ca politicienii sa le spunem iresponsabili sa castige Primaria Bucuresti si sa dea un semnal negativ pentru ce se va intampla apoi in Romania, tocmai de aceea cer presedintelui ca in limitele atributiilor sale constitutionale sa indemne romanii si bucurestenii sa iasa la vot. De asemenea, au inceput acele practici din campaniile trecute: telefoane otravite, false sondaje. Al doilea apel pe care il fac presedintelui prin aceasta scrisoare deschisa este ca sa puna presiunea pozitiva pe institutiile statului, astfel incat aceste alegeri sa se desfasoare in mod corect”, a spus Nicusor Dan, intr-o conferinta de presa.

In scrisoare, Nicusor Dan arata ca speranta ca in Romania sa se poata face o altfel de politica, fara coruptie si incompetenta, este ca oamenii sa iasa masiv la vot.

”in 2014 ati fost ales de milioane de romani care au vazut in dumneavoastra o speranta. O speranta ca in Romania se poate face o altfel de politica, in interesul oamenilor, eliberata de coruptie si incompetenta. Au trecut doi ani de atunci si Bucurestiul, cel mai important oras al Romaniei, este astazi in pericol sa ajunga din nou la mana unor politicieni corupti si iresponsabili. Singura sansa sa oprim acest lucru este o prezenta masiva la vot, asa cum s-a intamplat si in 2014. Atunci oamenii au venit la vot pentru ca au vrut altceva pentru tara lor”, scrie Nicusor Dan in scrisoarea deschisa adresata sefului statului.

Candidatul USB ii cere presedintelui sa iasa public, in limitele constitutionale, si sa indemne lumea sa mearga la vot.

Citeste si:

”Va cer, domnule Presedinte, sa iesiti public si sa-i incurajati pe toti romanii, pe milioanele care v-au votat in 2014, sa mearga la vot pe 5 iunie. (...) Stiti la fel de bine ca mine ca alegerea pe care au facut-o in 2014 nu este ireversibila. Romania este in continuare amenintata de coruptie. (...) Va cer sa faceti acest apel catre toti romanii, sa vina la vot pe 5 iunie si sa nu lase destinul comunitatii lor in mainile unor partide corupte. Va mai cer, domnule presedinte, sa folositi toate prerogativele pe care le aveti la dispozitie pentru a asigura desfasurarea in bune conditii a votului de duminica”, mai scrie Nicusor Dan.

De asemenea, candidatul USB la Primaria Capitalei face apel la presedintele Iohannis sa ceara institutiilor abilitate sa-si faca datoria in ceea ce priveste buna desfasurare a votului.

”Fac un apel la dumneavoastra sa cereti public institutiilor abilitate sa-si faca datoria si sa previna orice tentativa de fraudare a voturilor. Desfasurarea in bune conditii a alegerilor de duminica este esentiala pentru restabilirea increderii societatii in clasa politica si in sistemul democratic de guvernamant. Aveti o datorie fata de democratia din Romania”, se arata scrisoarea lui Dan adresata presedintelui.

Duminica vor avea loc alegerile locale, pentru Primaria Generala a Capitalei fiind inscrisi 12 candidati.