Vicepremierul Vasile Dincu a votat duminica, la Cluj-Napoca, alaturi de sotia sa, declarand ca a fost cea mai linistita campanie electorala din ultimii 25 de ani si ca viitorul primar al municipiului Cluj-Napoca ar trebui sa asigure dezvoltarea infrastructurii culturale a orasului si, in esenta, ”sa nu incurce foarte tare”.

Dincu a votat la sectia 113 de la Colegiul Tehnic Energetic, impreuna cu sotia lui. Vicepremierul s-a aratat incantat de faptul ca pe buletinele de vot a vazut sigle noi si candidati independenti, apreciind insa ca la aceste alegeri nu vor exista mari surprize la finalului votului, dar ca se creeaza contextul unei schimbari in administratie si politica, potrivit News.ro.

”M-am bucurat ca am vazut sigle noi si casute in care scria «candidat independent». Poate nu se va face la aceste alegeri schimbarea, poate nu se va schimba clasa politica la toamna, dar schimbarea vine in patru ani cel mai tarziu. Cred ca aceasta este calea schimbarii. Totul este ca aceste partide si candidati noi sa fie consecventi cu proiectele lor. Sa nu uite la ce au visat in campanie, daca pierd alegerile astazi cred ca schimbarea incepe astazi, desi nu cred ca astazi vor fi rezultate spectaculoase. Nu o sa dispara dinozaurii politici, dar este primul semn ca in administratii vor fi tineri si oameni care nu au mai facut politica. Nu cred ca trebuie sa facem schimbari peste noapte, schimbari radicale, pentru ca acestea nu sunt solide. Cred ca, daca sprijinim oamenii sa voteze, aceste schimbari vor avea sanse de reusita”, a mai spus Vasile Dincu.

La iesirea din cabina de vot, Vasile Dincu a declarat ca viitorul primar al municipiului Cluj-Napoca va trebui sa asculte vocea orasului, sa asigure dezvoltarea infrastructurii culturale si, in special, sa nu incurce sectoarele aflate in crestere, cum este cazul IT. ”Viitorul primar ar trebui sa asculte vocea si inima orasului. Ar trebui sa nu incurce orasul sa se dezvolte. Ar fi o buna idee daca noul Consiliu Local si noul Consiliu Judetean ar discuta o noua strategie de dezvoltare a orasului pe marile trenduri venite spontan. Clujul este un oras al spectacolelor, dar nu are infrastructura. Nu sunt hoteluri in care sa vina personalitati ca Sophia Loren, de exemplu. Nu avem inca destula infrastructura de spectacol, nu avem destule sali si asta desi vin sute de milioane de euro pe an spre oras. Trebuie sprijinit valul de informaticieni si valul de activitate informatica. Un smart city ar trebui sa mearga mai departe. Viitorul primar al Clujului nu trebuie sa faca foarte multe, ci sa nu incurce foarte tare”, a spus vicepremierul.

Dincu a mai spus ca, in opinia sa, campania electorala recent incheiata a fost cea mai linistita din istoria democratica a Romaniei. ”Cred ca aceste alegeri locale linistite nu sunt neaparat despre localitatile din Romania, ci despre Romania in general si despre schimbarea Romaniei. A fost cea mai linistita campanie din ultimii 25 de ani. Cred ca este un semn ca oamenii stiu sa respecte regulile, ca, de multe ori, oamenii sunt mai disciplinati decat clasa politica. Este o invatatura pentru noi, sa facem in continuare reguli de transparenta, prin care politicienii alesi sa respecte integritatea, reguli prin care oamenii sa isi hotarasca mai des destinul, sa avem mai des referendumuri. E important sa nu mai stam fara proiecte, cu mana intinsa in fata organismelor internationale. Trebuie sa lucram la proiectul nostru”, mai spus Vasile Dincu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri