Alina Ghorghiu, copresedintele PNL, a declarat ca PNL va schimba legea alegerii primarilor intr-un singur tur de scrutin in secunda in care va avea o majoritate parlamentara, precizand ca este de neacceptat sa ai un primar ales cu doar 14% din voturile celor cu drept de vot pentru ca nu are legimitate.

Alina Gorghiu a spus ca unul dintre cauzele absenteismului si a scorului PNL este faptul ca legea prevede un singur tur de scrutin, conform News.ro

”PNL va schimba aceasta lege in secunda in care va avea o majoritate parlamentara, este de neacceptat sa ai un primar ales cu doar 14% din voturile celor cu drept de vot. Trebuie sa aiba legitimitate”, a mai comentat ea.

Gorghiu a afirmat ca o concluzie evidenta in urma acestor alegeri este ca sunt doua forte mari politice care se confrunta in perspectiva alegerilor parlamentare, PNL si PSD, si a precizat ca acelasi lucru se va intampla si la parlamentare.

”Este limpede ca la Bucuresti scorul este dezamagitor”, a spus Gorghiu, precizand ca va fi o analiza in partid pentru recuperarea electoratului de dreapta din Capitala care a apartinut candva PNL.

”Vom reusi prin continuarea reformei interne, prin continuarea fuziunii la nivel national”, a aratat copresedintele PNL adaugand ca are un mare regret, anume ca ”discursul anticoruptie a fost invalidat in multe locuri in Romania”.

”Ar trebui sa ne puna pe ganduri si sa vedem ce e de facut in aceasta directie”, a mai declarat Gorghiu, adaugand ca prezenta la vot a influentat rezultatele alegerilor, iar una din cauzele absenteismului este imaginea proasta la care au contribuit multi din partidele politice.
”Politica fara partide nu se va putea face”, a mai afirmat Gorghiu.

Sursa foto: agerpresfoto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Alina Gorghiu a demisionat de la sefia PNL