Presedintele Uniunii Salvati Bucurestiul (USB), Nicusor Dan, a declarat, duminica, la Digi 24, ca formatiunea sa isi doreste sa obtina 10% la alegerile parlamentare, dar exclude o alianta cu liberalii ”la cum arata PNL-ul azi”, dar a evitat sa spuna daca ar accepta o alianta in cazul in care premierul Dacian Ciolos ar prelua conducerea PNL.

”Domnul Ciolos este o persoana rezonabila, dar in momentul de fata conduce un guvern cu domnul Toba ( Petre Toba, ministrul de Interne - n.r.)”, a declarat, duminica, liderul USB Nicusor Dan. Totodata, el a precizat ca ”pentru moment, asa cum arata PNL-ul azi”, exclude o alianta cu liberalii, dar a evitat sa raspunda daca ar accepta o astfel de alianta in cazul in care premierul Dacian Ciolos ar prelua conducerea PNL, potrivit News.ro.

”E asa de departe pana acolo, incat n-as vrea sa raspund la intrebarea asta. Adica e o ipoteza cu foarte multe...”, a spus liderul USB, intrerupt fiind de Clotilde Armand, prezenta si ea in emisiunea televizata, care a declarat ca ”ar fi o directie buna”. Pe de alta parte, intrebat ce fel de partid isi doreste sa fie Uniunea Salvati Romania (USR), infiintarea careia a anuntat-o imediat dupa inchiederea scutinului din 5 iunie si despre care a sustinut ca va participa la alegerile parlamentare din toamna, Nicusor Dan a spus ca USR isi popune sa faca ordine in ”chestiunile care au ramas netratate de administratiile de pana acum”.

”Pentru moment noi cred ca raspundem unei necesitati a societatii, exista un public foarte numeros care este dezamagit de tot ce a insemnat clasa politica pana acum, publicul acesta este mai mult urban decat rural, insa am primit semnale din ambele locuri. Pentru moment, programul nostru pe care l-am si depus la Tribunal, care defapt este identic cu al USB, USB cand s-a infiintat a avut si el un program national, este un program care in centru are o administratie publica performanta si care vrea sa puna ordine in chestiunile care au ramas netratate de administratiile de pana acum”. Nicusor Dan crede ca ideal ar fi ca ”toate fortele noi” care au aparut recent sa candideze sub ”umbrela” USR, obiectivul fiind 10% in Parlament.

Citeste si:
Orban: Vom desființa cele 22 de companii municipale din București
Orban: Vom desființa cele 22...
Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Iohannis a promulgat legea privind majorarea tichetelor de masă
Setari Cookie-uri