Informatiile despre o presupusa propunere de a crea o flota navala comuna cu Romania si Turcia pentru a contracara o eventuala amenintare rusa in Marea Neagra au reprezentat un “razboi de propaganda cu elemente de tactica de razboi hibrid”, a declarat ministrul bulgar al apararii Nikolai Nencev, citat de Novinite.

Romania a propus numai actiuni si antrenamente comune pentru a spori capacitatile de aparare, a declarat vineri Nencev pentru postul de televiziune Nova TV, transmite News.ro.

Oficialul a adaugat ca Bulgariei nu i-a fost inaintata nicio propunere de a infiinta o forta navala comuna cu Romania si Turcia in Marea Neagra.

“Am cerut includerea expertilor NATO de la inceput, daca este discutata o propunere” pentru actiuni si antrenamente comune, a precizat Nencev.

Orice initiative de aparare noi in Marea Neagra trebuie implementate sub umbrela NATO si nu ca efort regional, a adaugat ministrul apararii de la Sofia.

Citeste si:
Un gandac, problema in calea finantarii autostrazii Sibiu-Pitesti
Romania a trimis la Comisia...

Premierul bulgar Boiko Borisov a declarat joi ca atat el, cat si presedintele Rosen Plevneliev se opun propunerii Romaniei de a crea o flota comuna a Marii Negre, care sa contracareze influenta rusa.

La randul sau, Plevneliev a spus ca acest subiect a fost discutat in cursul intalnirilor cu oficiali romani, dar nu a fost luata nicio decizie. „Sa punem capat speculatiilor ca flote vor fi create impotriva cuiva”, a cerut el.

Seful statului a adaugat ca, in marja discutiilor cu omologul sau roman Klaus Iohannis, acesta din urma a evocat posibilitatea unei initiative regionale in cadrul NATO, care sa implice exercitii navale comune.

Anterior, cotidianul bulgar „24 Ceasa” a scris ca Plevneliev a salutat ideea unei Flote a Marii Negre.

Citeste si:
Trafic din ce in ce mai intens. Vom depasi 9 MIL. de masini in Romania
Parcul auto din Romania va...

Sursa foto: O'SHI / Shutterstock.com 27

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Kuzmin: O flota NATO la Marea Neagra ar crea tensiuni inutile