"Asa cum a anuntat inca de la finalul saptamanii trecute, Presedintele Romaniei doreste sa ii informeze pe participantii la intalnire cu privire la concluziile Consiliului European, care a avut loc la Bruxelles, in perioada 28-29 iunie", informeaza Presedintia. Potrivit Administratiei Prezidentiale, Klaus Iohannis va propune infiintarea unui grup de lucru care sa evalueze impactul deciziei Marii Britanii Romaniei, sa identifice masurile care se impun in acest context, "cat si oportunitatile care pot aparea pentru Romania in situatia creata", noteaza News.ro.

O astfel de runda de consultari a avut loc la Palatul Cotroceni si saptamana trecuta. ”Este important de stiut ca am propus si s-a acceptat o noua paradigma in felul in care vom abroda impreuna chestiunile legate de evolutia UE. Marti si miercuri se tine Consiliul European la care voi participa. Dupa revenirea in tara, voi invita pe toti cei care au fost astazi la Cotroceni pentru a-i informa asupra celor discutate la Bruxelles, pentru a stabili impreuna cum vom merge mai departe”, a declarat presedintele Iohannis la finalul consultarilor pe care le-a avut la Palatul Cotroceni cu premierul Dacian Ciolos, cu guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, si cu liderii partidelor politice.

Seful statului a spus ca pentru toata lumea este clar ca Uniunea Europeana are mult de lucru. ”Trebuie sa redefinim proiectul european, trebuie sa il facem mai bun, mai usor de inteles, mai performant. Aceleasi lucruri sunt valabile si pentru Romania”, a continuat Klaus Iohannis.

Presedintele a spus ca in Romania au existat consens si vointa politica pentru integrarea europeana, dar nu a existat un proiect post-aderare. ”Acum e momentul sa recuperam, e momentul elaborarii unui nou proiect de tara. Pot sa ii asigur pe romani ca aceasta criza are oportunitati pentru Romania”, a mai declarat Iohannis.

Sursa foto: Agerpres