Reforma administratiei publice locale are nevoie de solutii care sa constituie o baza solida pentru un aparat de lucru care sa fie functional, a declarat Premierul Dacian Ciolos la Forumul Administratiei Publice Locale, conform News.ro

”Obiectivul acestui Forum este pe de-o parte de a va prezenta care sunt obiectivele noastre pe urmatoarele luni, care sunt proiectele pentru a caror implementare avem nevoie de sprijinul si de colaborarea dumneavoastra, dar si sa va ascultam si sa vedem care sunt asteptarile, ideile si propunerile dumneavoastra vizavi de guvern”, a declarat premierul Dacian Ciolos, in deschiderea forumului.

Prim-ministrul a spus ca trebuie gasite impreuna solutii pentru ca reforma administratiei publice sa constituie o baza solida pentru un aparat de lucru care sa fie functional.

”Ne lovim de o serie de disfunctionalitati in acest moment in relatia dintre administratia centrala si administratia publica locala si in gandirea de politici publice - ma refer aici la fragmentare, la o descentralizare incompleta de multe ori nefunctionala, la dezechilibre in finantare si in salarizare, la o insuficienta transparentizare”, a aratat Ciolos.

Dacian Ciolos: Este nevoie pentru viitor de solutii realiste

”Nu ne gandim la solutii miracole pentru perioada urmatoare, dar vrem sa venim cu cateva idei. Ne gandim sa stimulam asocierile intercomunale care pot deveni solutii viabile la aceasta problema a fragmentarii. Asocieri intercomunale cu o legislatie mai clara, cu reguli mai clare si privind responsabilitatea participarii in cadrul asociatiilor de dezvoltare intercomunala”, a adaugat Ciolos.

Prim-ministrul a mai spus ca pentru a aduce un raspuns la problema fragmentarii trebuie vazut in ce masura se pot construi structuri mai consistente pe experienta grupurilor de actiune locala, acolo unde acestea se dovedesc un succes.

”Ideea pe care vrem sa o promovam in acest an este voluntariatul in acest mod de abordare a asocierilor intre comune si orase, iar dupa cativa ani de voluntariat sa vedem in ce masura putem formaliza intr-un cadru mai precis aceste structuri. In anii urmatori avem nevoie de astfel de instrumente care sa ne duca la o utilizare mai eficenta a resurselor pe care le avem la dispozitie”, a aratat Ciolos.

Prioritatile celei de-a doua etape a mandatului actualului Guvern in relatia cu administratia publica locala si oportunitatile existente pentru derularea unor proiecte de investitii durabile, la nivel local vor fi dezbatute, luni si marti, la Forumul Administratiei Publice Locale, eveniment organizat de Ministerul Dezvoltarii Regionale, la care sunt asteptati presedintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Ciolos, ministri, sefii celor doua Camere ale Parlamentului, reprezentanti ai administratiei locale, ai ONG-urilor, ai mediului academic si ambasadori.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri