Primaria Capitalei va introduce criterii selective cu privirea la autorizarea evenimentelor desfasurate in centrul Capitalei, unul dintre ele fiind aploarea manifestarilor care ar trebui sa justifice devierea traficului din zona centrala, a declarat Gabriela Firea, precizand ca nu va reloca evenimente precum "Street Delivery", "Femei pe Matasari" sau "Color Run".

Primarul general al Bucurestiului a declarat ca, in pofida presiunilor din ultimele zile, PMB va introduce criterii selective privind autorizarea evenimentelor desfasurate in aer liber in zona zero a Capitalei, ca nu va interzice niciun eveniment stradal, cultural, sportiv sau de divertisment, dar ca cea mai mare parte a acestora vor fi autorizate in alte zone centrale ale orasului pentru a evita blocarea traficului, conform News.ro

"Nu m-am referit niciodata la relocarea evenimentelor de genul: Street Delivery, Femei pe Matasari, Color Run, Maratonul International Bucuresti, Semimaratonul International Bucuresti sau Marsul Biciclistilor. Nu se pune problema interzicerii evenimentelor care se desfasoara in Centrul Vechi, la Muzeul Satului sau la Muzeul Taranului Roman", a declarat Firea.

Ea a mai spus ca are obligatia sa tina cont si de nemultumirile bucurestenilor, nu doar de supararea unor organizatori de evenimente.

"Am vazut ca se fac presiuni foarte mari, pentru a reveni la modul haotic in care se autoriza organizarea evenimentelor in zona zero a Capitalei. Nu cedez! Voi face ordine in acest domeniu, pentru ca eu am obligatia sa tin cont si de nemultumirile multor bucuresteni, nu doar de supararea unora dintre organizatorii de evenimente. Sa fie limpede: nu interzic nimic! Dar daca un eveniment poate fi realizat si in alte zone ale orasului, atunci vom evita zona zero. Inteleg ca orice organizator de evenimente vrea sa fie in buricul targului, dar trebuie sa tinem cont ca un blocaj in centrul Bucurestiului poate paraliza traficul in tot orasul”, a precizat edilul Capitalei.

Firea a spus ca unul dintre criteriile Primariei Generale in autorizarea evenimentelor stradale in zona zero a Capitalei va fi cel al proportionalitatii, astfel incat amploarea unei astfel de manifestari sa justifice masura devierii traficului rutier din centrul Bucurestiului.

"Nu vom mai avea in centru evenimente cu cateva zeci de participanti care sa puna la incercare nervii a mii de bucuresteni blocati in trafic. Trebuie sa existe o anumita proportie intre amploarea unui eveniment si efectele pe care le produce autorizarea lui in zona zero a Capitalei. Una este cand inchidem circulatia pe Bulevardul Kiseleff pentru parada de Ziua Nationala a Romaniei si alta e cand blocam acelasi bulevard pentru cateva zeci de persoane care joaca tenis sau baschet. Putem juca tenis sau baschet si in parc sau in alte zone ale orasului”, a explicat Gabriela Firea.

Un alt criteriu privind autorizarea evenimentelor in centrul Bucurestiului va fi specificul manifestarilor stradale. Astfel, in zona zero a Capitalei vor fi permise doar evenimentele care, prin natura lor, nu pot fi organizate in alte parti ale orasului.

Daca se va constata ca un concert nu poate fi organizat decat in Piata Constitutiei va fi autorizat, dar daca rezulta ca nu exista niciun impediment ca evenimentul sa se desfasoare in alte spatii identificate in Capitala, precum Arena Nationala, platoul Romexpo sau alte locatii potrivite si accesibile, atunci va fi evitat centrul Bucurestiului.

Firea a mai anuntat ca pentru a facilita organizarea acestor manifestari si pentru a oferi organizatorilor de evenimente alternative la Piata Constitutiei, municipalitatea are in plan incheierea unor parteneriate cu promoterii evenimentelor de mare anvergura, astfel incat chiria unor spatii alternative (Arena Nationala, Romexpo etc.) sa fie mai mica si mai atractiva, avand in vedere ca, in prezent, pentru organizarea unui eveniment in Piata Constitutiei se platesc 1.600 de euro pe zi, iar pentru Arena Nationala taxa variaza intre 15.000 si 45.000 de euro/eveniment.

De asemenea, Primaria Generala va analiza acordarea autorizatiilor astfel incat sa nu se suprapuna mai multe evenimente care se desfasoara simultan intr-o zona restransa din centrul Capitalei, ceea ce ar amplifica problemele de trafic.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri