Vicepremierul Costin Borc a declarat, pentru Digi 24, ca ar fi bine ca Dacian Ciolos sa ramana prim-ministru si dupa alegerile parlamentare din toamna, acesta putand conduce, eventual, un guvern de uniune nationala ce ar putea da mai multa putere Romaniei in negocierile ce vor urma privind viitorul Uniunii Europene.

„Dacian Ciolos, daca va fi premier in decembrie sau dupa alegeri, va fi premierul unui guvern politic. Ca va fi monocolor, de alianta sau de uniune nationala, rezultatele alegerilor vor demonstra”, a declarat Costin Borc la Digi 24. Intrebat fiind daca ar fi bine ca Ciolos sa ramana fruntea Guvernului si dupa alegeri, Borc a raspuns: ”Da, personal cred”, scrie News.ro.

Vicepremierul Borc a spus ca varianta unui guvern de uniune nationala este dezirabila din perspectiva relatiilor cu Uniunea Europeana. „Nu m-as feri de ideea unui guvern de uniune nationala. Ar putea da stabilitate unor planuri, o putere pozitiva Romaniei la negocierile despre Uniunea care va urma”, a argumentat Borc.

Intrebat daca ar da un raspuns favorabil unei cereri de a prelua conducerea Guvernului, Costin Borc a spus: „N-am venit manat in aceasta lupta nici de dorinta de galoane, de a-mi imbunatati CV-ul. Cand iti propune presedintele sa fii premier, nu stiu ce as face. Gandul meu azi, si spun cu toata onestitatea, e ca nu imi doresc functia de premier. Onoarea de a ti se oferi functia de premier e extraordinara. Nu stiu ce as face atunci. N-am reflectat, cum de altfel cand eram in uzina din Medgidia si premierul m-a sunat, nu-mi trecea prin gand ca as accepta pozitia de vicepremier. La Palatul Victoria am intrat cu jumatate de inima.”

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, vineri, la Antena 3, ca social-democratii nu vor incheia aliante cu PNL pentru a forma Guvernul atat timp cat el este presedintele partidului, oricat de "dezamagiti" ar fi Calin Popescu Tariceanu si Victor Ponta, fara a explica insa de ce sustine ca decizia i-ar afecta pe cei doi.

"PSD nu face Guvern cu PNL. Chiar daca este dezamagit si domnul Ponta, chiar daca este dezamagit si domnul Tariceanu, PSD nu face cu PNL. As vrea sa inchidem subiectul asta din punctul de vedere al PSD", a spus Dragnea, cu privire la strategiile social-democratiilor pentru perioada de dupa alegerile parlamentare, adaugand ca este "exclusa" o alianta PSD-PNL cat timp el conduce partidul.

Sursa foto: AgerpresFoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri