Organizatiile de business turcesti din Romania isi declara fidelitatea fata de presedintele Erdogan si condamna lovitura de stat din Turcia, realizata “in afara legii si impotriva vointei si a democratiei statului turc”. Totodata, oamenii de afaceri sustin ca Uniunea Europeana trebuie sa condamne actiunile ilegale de saptamana trecuta si sa arate respect fata de Turcia si de liderul sau, in caz contrar, nu vor adera la structura europeana.

Cele sase asociatii turcesti din Romania si Camera de Comert Turco-Romana condamna actiunile gruparii teroriste “FETO”, care s-a infiltrat in interiorul armatei turce si a incercat sa realizeze lovitura de stat si isi declara fidelitatea fata de statul turc si structurile sale organizatorice, precum si de oamenii care au iesit in strada sa protesteze impotriva tentativei.

Suveranitatea apartine in mod neconditionat natiunii. Credem in totalitate in acest principiul si ne aparam democratia. Sustinem guvernul ales si presedintele Turciei, votat cu o majoritate de 51%”, au declarat oamenii de afaceri in cadrul unei conferinte de presa.

In ceea ce priveste impactul pe care evenimentele recente il vor avea asupra aderarii Turciei la Uniunea Europeana, acestia considera ca UE trebuie sa arate respect fata de statul turc si sa condamne actiunile ilegale ce au avut loc saptamana trecuta.

“Turcia va prezenta aceasta structura ilegala in fata UE, care trebuie sa arate respect fata de actiunile ce au loc acum in statul nostru. Daca nu crede in ele si in regimul ei, atunci nu dorim pe nimeni alaturi de noi. Daca UE va fi blanda cu actiunile organizatiilor ilegale, Turcia nu le este alaturi”, a declarat Tamer Atalay, presedintele Camerei de Comert Turco-Romana.

De asemenea, oamenii de afaceri acuza presa din Romania ca incearca sa ilustreze Turcia ca un stat nedemocratic si ca il prezinta pe Erdogan ca pe un dictator.

“Cum poate fi dictator din moment ce a fost ales prin vointa poporului turc, cu o majoritate de 51%? Iar unii jurnalisti au fost urcati in autobuz si dusi in Istanbul sau au primit cadouri pentru a prezenta tara noastra ca una nedemocratica”, a mai spus Tamer Atalay.

Referitor la pierderile economice pe care statul turc le-ar putea inregistra ca urmare a evenimentelor recente, comunitatea turca sustine ca Turcia este o tara puternica, care s-a bucurat de o crestere de aproape 6% in ultimele sase luni, turismul nu are de suferit deoarece toate hotelurile sunt pline si nu exista intentia de retragere de bani.

“In momentul de fata, sunt 35.000 de romani in Turcia, nimeni nu si-a intrerupt vacanta sa se intoarca in tara. Euro a crescut doar in seara tentativei de lovitura, iar dimineata isi revenise. La Bruxelles, lucrurile au revenit la normal in zece zile, la noi, in sase ore”, a declarat Aksoy Raif, presedintele Camerei de Comert Turco-Romana, filiala Constanta.

Organizatiile de afaceri turcesti sunt prezente in Romania de aproximativ 20 de ani, iar investitiile in economia romaneasca depasesc cinci miliarde de euro. La conferinta au fost prezente: Asociatia Femeilor de Afaceri din Turcia, Asociatia Intreprinzatorilor Turci Mici si Mijlocii, Camera de Comert Turco-Romana, Asociatia Oamenilor de Afaceri Turci din Romania, Asociatia Oamenilor de Afaceri si a Industriasilor Independenti si Asociatia Oamenilor de Afaceri Turcia Transilvania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri