Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, face, pe Facebook, un bilant al planurilor de management al zonelor protejate facute de Guvernele Ponta si Ciolos, el aratand ca Executivul condus de Victor Ponta a avut 4 planuri in 4 ani, iar Guvernul actual, 214 planuri in 9 luni, scrie News.ro.

Cristian Ghinea remarca in postare ”excelenta treaba facuta de echipa de la Ministerul Mediului”, prin care ”s-a evitat pierderea a 200 de milioane de euro pentru zonele protejate”. ”UE ne da, dar vrea sa stie exact ce facem cu ei. Asta o demonstram prin planurile de management al zonelor protejate”, adauga ministrul Fondurilor Europene.

Cristian Ghinea face si un bilant, in cifre, al proiectelor guvernului Ponta si celor ale Guvernului condus de Dacian Ciolos.”In cifre: Guvernul Ponta - 10 planuri in 4 ani. Guvernul Ciolos - 214 planuri in 9 luni. Restul e gargara”, spune Ghinea.

Intr-un post scriptum, ministrul Fondurilor Europene mai afirma ca lucreaza ”in ritm salbatic” cu Ministerul Mediului si pentru Planul National de Gestionare a Deseurilor, unde trebuie sa faca in 6 luni treaba de 2,5 ani. ”Daca nu e gata in decembrie sunt in pericol fondurile de mediu pentru viitor. Complicat, dar facem curatenie dupa incompetenti”, mai comenteaza Ghinea.

Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor a aprobat, prin ordine de ministru, pe 2 august, 210 planuri de management pentru arii naturale protejate. Acest demers instaureaza masuri clare de protectie a speciilor si habitatelor pentru peste 500 de situri de importanta comunitara si avifaunistice.

Ministrul Mediului, Cristiana Pasca Palmer, a scris pe Facebook ca, atunci cand a preluat mandatul de la Ministerul Mediului, a constatat ca, intre 2012 si 2016, au fost aprobate doar 10 planuri de management, iar alte cateva sute zaceau in sertare.

”Practic, se aproba un plan de management la fiecare 6 luni. Din aceasta cauza, Romania risca sa piarda 200 de milioane de euro din fonduri europene. Impreuna cu actuala echipa am reusit sa aprobam 214 planuri de management, ceea ce inseamna un plan aprobat la fiecare 15 zile! Astfel, natura a fost pusa sub protectie in aproximativ 500 de arii naturale. Si am reusit sa evitam returnarea a 200 de milioane de Euro la Comisia Europeana!”, afirma Palmer.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri