Premierul Dacian Ciolos va merge joi, 25 august, intr-o vizita oficiala in Republica Moldova, in contextul acordarii primei transe in valoare de 60 de milioane de euro, pe 24 august, din Acordul privind asistenta financiara rambursabila intre Romania si Republica Moldova, scrie News.ro.

Guvernul a anuntat sambata ca premierul va merge saptamana viitoare, pe 25 august, in Republica Moldova. In cadrul vizitei de la Chisinau, Dacian Ciolos se va intalni cu omologul sau Pavel Filip, dar si cu alti oficiali ai Republicii Moldova, potrivit unor surse oficiale.

Aceasta este prima vizita oficiala a premierului Dacian Ciolos in Republica Moldova de la preluarea mandatului, insa el a mai avut discutii cu premierul moldovean, Pavel Filip, la finalul lunii ianuarie cand acesta a efectuat o vizita oficiala in Romania.

Ciolos s-a intalnit si cu presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, ambii prezenti la Summit-ul Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est de la Sofia, cand au discutat despre pregatirea acordarii primei transe de imprumut pe care Guvernul Romaniei l-a promis anul trecut statului moldovean.

La inceputul lunii august Guvernul a aprobat eliberarea primei transe din Asistenta financiara rambursabila pentru Republica Moldova, in valoare de 60 de milioane de euro din suma totala de 150 de milioane de euro. Prima transa din asistenta financiara va fi eliberata pe 24 august.

Potrivit purtatorului de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu, potrivit schimbului de scrisori cele doua parti – Romania si Republica Moldova - s-au convenit si o serie de obligatii din partea statului vecin pentru eliberarea primei transe.

”Stabilirea unei foi de parcurs pentru ajungerea la un acord cu FMI, initierea unui pachet legislativ pentru imbunatatirea mediului de afaceri, lansarea unei analize sistemice a vulnerabilitatilor din sistemul bancar si fixarea unui calendar legislativ de corectare a acestor”, a aratat Iolu.

De asemenea, prin schimbul de scrisori s-a mai cerut prezentarea unui plan de actualizare si aplicare a Strategiei de Reformare a sectorului Justitiei si a Strategiei Nationale Anticoruptie din Republica Moldova.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri