Alexandru Noaptes, fostul director de la CFR Calatori, a fost numit director adjunct la Administratia Domeniului Public (ADP) Sector 1. Acestuia i-a fost confiscata o suma de aproape 1,5 milioane de euro in urma unei decizii din decembrie 2014 a Inaltei Curti. Primarul Dan Tudorache precizand, pentru News.ro, ca numirea a fost facuta de directorul general.

Potrivit siteului ADP Sector 1, Alexandru Noaptes are in subordine directorul economic, Serviciul juridic, Serviciul tehnic achizitii publice, Serviciul mecanizare – Compartiment auto, Serviciul Drumuri- Compartiment parcari publice si Serviciul spatii verzi. Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat, pentru News.ro, ca numirea lui Alexandru Noaptes a fost facuta de catre directorul general al ADP Sector 1, Marian Marinescu, acesta din urma fiind numit de catre primar, conform News.ro.

“Atributiile sunt cele din organigrama pentru functia de director adjunct ADP Sector 1. Nu s-a schimbat nimic in sarcinile pe care le au, ci doar s-au facut aceste numiri”, a spus Dan Tudorache.

Noul sef al ADP Sector 1 a declarat pentru Digi24 ca va modifica organigrama institutiei, astfel incat Alexandru Noaptes sa aiba in subordine toate directiile importante. „El se va ocupa de serviciul mecanizare, serviciul drumuri, de serviciul spatii verzi, compartimentul auto, parcarile, semnalizarile rutiere si sa vedem ce-i mai dau sa faca”, a declarat Marian Marinescu, director general al ADP Sector 1.

Atributiile directorului adjunct, conform organigramei de pe site-ul ADP Sector 1, sunt: aprobarea metodelor, tehnicilor, programelor si actiunilor serviciilor si formatiilor din subordine, asigurarea mentinerii in stare de functionare a parcului de transport si mecanizare, controleaza si raspunde pentru modul de utilizare a materiilor prime, a materialelor, a combustibilului, a pieselor de schimb, lubrifiantilor, anvelopelor etc, asigura intocmirea planului de aprovizionare anual pentru toate sectiile si compartimentele institutiei, asigura efectuarea receptiilor cantitative si calitative a materiilor prime si a materialelor achizitionate, intocmeste propuneri anuale privind modul de intretinere si conservare a patrimoniului, asigura dotarea institutiei cu mijloace si instalatii PSI, intocmeste necesarul de cheltuieli specifice birourilor si compartimentelor din subordine pentru includerea acestora in bugetul de cheltuieli al anului respectiv si il transmite Directorului Economic.

De asemenea, Noaptes va trebui sa raspunda de aplicarea legislatiei privind achizitiile publice in domeniul sau de activitate, va controla din punct de vedere disciplinar personalul din subordine si va asigura interimatul functiei de Director General si conduce institutia in absenta acestuia. Aproape 3 milioane de euro au fost confiscati si 500.000 de euro erau in curs de confiscare in 2015, la sesizarile ANI, de la 14 fosti demnitari, sefi de companii si politisti.

Cea mai mare suma - 6.364.413 lei (aproximativ 1.438.567 euro) – a fost confiscata anul trecut de la fostul director CFR Calatori Alexandru Noaptes, conform unei decizii din decembrie 2014 a Inaltei Curti. In august 2011, ANI sesiza Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Bucuresti privind faptul ca Noaptes si sotia acestuia nu pot justifica 9.825.978 de lei (aproape 2,8 milioane de euro). Trimis in judecata de DNA pentru ca a cumparat din Germania locomotive la mana a doua pe care le-a vandut la suprapret CFR Calatori, Noaptes a fost achitat definitiv in iulie 2014.

Sursa foto: Denis Kuvaev / shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri