Victor Ponta transmite pe Facebook condoleante pentru victimele cutremurului din Italia spunand ca a intarziat cu acest mesaj si pentru a vedea cum se pozitioneaza oamenii politici italieni, el exprimandu-si bucuria ca niciunul nu a incercat sa foloseasca moartea oamenilor pentru un interes politic, niciunul nu a iesit a doua zi sa spuna "Coruptia ucide", desi ceva coruptie au si ei, si nimeni nu a sarit imediat sa ceara schimbarea Guvernului.

”Vreau sa imi exprim solidaritatea cu poporul italian si sa prezint condoleante tuturor familiilor victimelor-romani, italieni si de alte nationalitati sau origini! Dumnezeu sa fie alaturi de cei loviti de aceasta tragedie!”, scrie Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.
El mentioneaza ca a intarziat cateva zile cu acest mesaj din doua motive.

”Din pacate ceea ce a parut initial un cutremur cu efecte reduse se dovedeste pe zi ce trece o mare tragedie-numarul victimelor ( inclusiv romani) creste din pacate fara oprire / ieri a fost zi de doliu national in Italia in conditiile in care sunt identificate alte si alte persoane afectate”, arata Ponta.

”Am vrut sa vad din presa italiana cum se pozitioneaza oamenii politici fata de aceasta tragedie ( stiut fiind ca noi romanii semanam deseori cu fratii nostri din Peninsula )-si m-am bucurat ( pentru Italia) sa vad ca niciunul nu a incercat sa foloseasca moartea oamenilor pentru un interes politic / niciunul nu a iesit a doua zi sa spuna «Coruptia ucide» ( desi ceva coruptie au si ei in tara lor minunata) / nimeni nu a sarit imediat sa ceara schimbarea Guvernului! Solidaritate si suferinta-fara a folosi tragediile pentru politica/ un exemplu important din partea Italiei”, scrie Ponta, referindu-se la motivele pentru care a intarziat cu mesajul sau.

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Principalele evenimente care au marcat lumea in anul 2015
Setari Cookie-uri