Dacian Ciolos a declarat, la Reuniunea Anuala a Diplomatiei, ca in acest moment terorismul si migratia au devenit amenintarea cea mai serioasa, el subliniind in acest context ca Romaniei ii este "negat accesul la Schengen" pe motive politice care "par total depasite de realitate".

”Terorismul a devenit amenintarea asimetrica cea mai serioasa a timpurilor noastre care, alaturi de migratie, nu poate fi combatuta decat cu idei, solutii si actiuni comune. (...) Nu pot sa nu amintesc aici rolul esential pe care il are cooperarea transfrontaliera, schimbul continuu de date intre autoritatiile noastre si faptul ca de mai bine de cinci ani Romaniei ii este negat accesul la Schengen pentru motive politice care in acest moment mi se par total depasite de realitatile cu care ne confruntam cu totii”, a declarat Ciolos, conform News.ro.


”Ne gasim mult prea des fara informatii si instrumentele de care avem nevoie pentru a avea politici proactive. Ne-a fost necesar mai mult de un an de la primul atac terorist din Paris pentru a adopta o decizie (...) la nivel european. Asta arata ca, chiar si in situatii de criza, reactiile noastre la nivel comunitar raman inca greoaie”, a mai spus Ciolos.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri