Seful Cancelariei prim-ministru, Dragos Tudorache, a fost propus, de premierul Dacian Ciolos sa ocupe postul de ministru de Interne, in locul lui Petre Toba, pana la finalul mandatului Cabinetului, a anuntat seful Executivului, conform News.ro.

Premierul a afirmat ca a analizat posibilitatea unui ministru interimar, dar a preferat sa numeasca un ministru plin, avand in vedere ca "situatia de incertitudine" din MAI nu trebuie prelungita.

"Am hotarat in cele din urma sa merg cu un civil, la fel pentru cat mai multa echidistanta si echilibru, data fiind sensibilitatea perioadei urmatoare. Nu am avut prea multe de ales, pentru ca e greu sa convingi pe cineva din afara sa vina pentru 4 luni pentru un minister care este greu si cu activitate importanta", a spus Ciolos.

Ciolos a explicat ca de aceea l-a ales pe Dragos Tudorache, "care cunoaste cum functioneaza ministerul". "Cred ca dansul este in masura sa faca fata la provocarea care este in fata acolo la MAI", a adaugat Ciolos. Premierul a spus ca Tudorache nu se va implica in politica si nu va candida la alegerile parlamentare, pentru a da asigurari suplimentare cu privire la "echidistanta" sa.

"I-am cerut sa aiba discutii cu liderii de partide politice si sa explice clar ce are de gand sa faca si cum va organiza lucrurile cat mai transparent si echidistant", a afirmat premierul.

Ciolos a mai spus ca, dupa ce isi va incheia mandatul la MAI, Dragos Tudorache "intentioneaza sa isi vada de treaba", respectiv sa revina la Bruxelles, asa cum anuntase si el imediat ce a ajuns in Cabinetul Ciolos. Tudorache il inlocuieste pe Petre Toba, care si-a anuntat demisia joi seara, dupa ce DNA a cerut procurorului general al Romaniei sa solicite presedintelui incuviintarea urmaririi penale in dosarul care priveste activitatea DIPI favorizarea faptuitorului. Dacian Ciolos a precizat ca Tudorache nu se va implica in politica, pentru a garanta "echidistanta" in organizarea alegerilor.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri