Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu acuza conducerea DNA ca a oferit informatii presei din dosarul lui Bogdan Olteanu, in care a fost audiat, joi, ca martor, cu scopul de a-l compromite in perspectiva alegerilor parlamentare din acest an. Calin Popescu-Tariceanu sustine ca obligatia legale ca, in timpul urmaririi penale, sa nu fie oferite publicului informatii dintr-un dosar nu a fost respectata de catre procurori in dosarul lui Bogdan Olteanu.

”M-am conformat acestei obligatii legale, asa cum s-a vazut la iesirea mea de la audierea de la DNA. Din pacate, legea a fost respectata unilateral, doar de catre subsemnatul, pentru ca scopul vadit al conducerii DNA manifestat in ultima vreme este incercarea de a-mi compromite imaginea publica in perspectiva alegerilor parlamentare. Acest «modus operandi» al conducerii DNA este posibil si din cauza faptului ca procurorii nu raspund in niciun fel pentru abuzurile pe care le comit”, acuza Tariceanu, conform News.ro.

El sustine ca audierile politicienilor la DNA au ajuns sa genereze zvonuri in presa si au ca menire compromiterea celor audiati. ”Avand in vedere palmaresul bogat al DNA in privinta scurgerilor catre presa a unor informatii confidentiale din dosare in care sunt implicate numele unor politicieni indezirabili sau incomozi, n-am fost surprins sa vad la venirea mea la DNA ca presa fusese informata din timp despre ora exacta la care urma sa aiba loc audierea mea, asa incat imaginile in care presedintele Senatului Romaniei intra la DNA sa-si faca efectul de imagine distructiv”, a exemplificat presedintele Senatului, adaugand ca nu l-a surprins faptul ca au ajuns in presa informatii legate de continutul audierii sale.

”Am emis acest comunicat pentru ca doresc sa fie extrem de limpede pentru toata lumea: m-am prezentat in respectul legii la DNA, am raspuns cinstit si cu buna-credinta la intrebarile procurorilor in dorinta ca adevarul sa iasa la iveala. De aceea am acceptat fara ezitare propunerea procurorului sa ma supun de buna-voie testului poligraf, chiar daca acesta nu este recunoscut drept proba in fata instantei. Altfel, nu aveam nicio obligatie procedurala si nimeni nu putea sa-mi impuna acceptarea acestui test”, precizeaza liderul ALDE.

Sursa foto: agerpresfoto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
CORONAVIRUS Parlamentarii își suspendă activitatea pentru cel puțin o săptămână
Setari Cookie-uri