Prim-vicepresedintele PNL Adriana Saftoiu a fost oprita in trafic de un control al Politiei, ea comentand pe Facebook ca politistii nu s-au comportat adecvat si nu i-a placut "tonul" lor, concluzionand ca statul are unicul scop de a "prinde" si "arde" cetatenii. Marian Godina a comentat si el incidentul, afirmand ca Adriana Saftoiu invoca o legislatie inexistenta, luata probabil "de pe internet".

Adriana Saftoiu povesteste pe Facebook ca a fost oprita de Politie in timp ce mergea spre casa.

"De frica autoritatii, taci ca sa nu ii superi! Imi prezint actele! «Actul de identitate». Scot dovada de la evidenta populatiei! «Ce e asta?» Simt ca nu imi place tonul. Recunosc functionarul de stat, de STAT ROMAN, bucuros sa te prinda. (...) Ma satur de privirea lui si intreb: «Dar dvs de ce m-ati oprit?», «Nu am de ce sa va raspund». E cam mult. «Cum adica nu aveti de ce sa imi raspundeti? E dreptul meu sa aflu de ce ma verificati». Incepe sa imi para rau ca nu am fost atenta la nume cand s-a prezentat. «Care drept? Va verific pentru ca vreau. E filtru». «Aveti si un ordin, verificati unde vreti si cum vreti?», «Da, si daca mai puneti intrebari s-ar putea sa ma supar»”. «Si daca va suparati, ce faceti?» ”«Va dau jos din masina»", povesteste Saftoiu intamplarea, potrivit News.ro.

Ea continua, precizand ca a coborat din masina, cerandu-i politistului sa ii arate "daca are vreun ordin pentru filtru". In acel moment, un alt politist se apropie si "o detecteaza ca persoana", soptindu-i ceva colegului sau. In urma discutiei, Saftoiu sustine ca a fost lasata sa plece, moment in care i-a ajutat si pe ceilalti soferi opriti de Politie.

"In fata mea, inca trei masini. Nimeni nu mai e verficat. Ma intreaba un sofer: «Ce le-ati spus, doamna?», «Ne verifica, poate pica ceva». Si uite de asta imi este lehamite. Ca nu avem curajul sa modificam STATUL care are un singur scop: sa te prinda, sa te arda! Un stat care te crede vinovat din start si oricum te va dovedi! Ca nimeni nu e fara de greseala, nu?! Sa aplaudam statul care are o bucurie orgasmica sa te dovedeasca la fiecare colt de strada! Ce drepturile individului?! Te cobor din masina ca asa vreau eu, statul! Prin functionarii lui!", mai scrie Adriana Saftoiu.

Aceasta poveste spusa de Adriana Saftoiu a fost comentata si de Marian Godina, care sustine ca liderul PNL nu cunoaste legea si o ironizeaza pentru afirmatiile potrivit carora politistii au "detectat-o ca persoana". "Eu a trebuit sa va «detectez» cu Google, atat de cunoscuta «ca persoana» imi sunteti", scrie Godina.

El explica faptul ca legea permite politistilor sa opreasca masini pentru verificarea documentelor, iar existenta unui prevederi privind un "ordin de serviciu" cu privire la organizarea unui filtru este un mit aparut pe internet.

"Nu prea ma mai mira cand opresc pe cineva si ma intreaba de ordinul de serviciu si daca am voie sa il opresc, internetul e de multe ori o sursa proasta de informatie, dar e pacat ca persoane publice tin sa se faca de ras si isi etaleaza ignoranta pe Facebook. Doamna Saftoiu ar trebui sa stie ca nu exista un astfel de ordin de serviciu si ar trebui sa stie ca politistul te poate opri doar pentru verificarea documentelor", scrie politistul, citand articolul 182 din HG 1391/2006.

El arata ca soferii nici nu au voie, potrivit legii, sa coboare din masina fara o indicatie precisa a agentului.

"Mi-l si inchipui pe politistul care «v-a detectat» cum s-a speriat brusc si i-a soptit colegului: «Ma, las-o in pace, ca e doamna Saftoiu si cum ajunge acasa, cum scrie pe Facebook ca nu cunoaste legea si cere politistilor ordine de serviciu, de care o fi citit dumneaei pe internet», continua Godina.

El mai ironizeaza si episodul povestit de Saftoiu, care i-ar fi ajutat pe ceilalti softeri sa scape de controlul Politiei. "Cat noroc au avut acei soferi cu dumneavoastra, de nu erati dumneavoastra acolo, ar fi trebuit sa arate actele politistilor, iar daca erau in regula, ar fi fost nevoiti sa plece linistiti spre casa! Mare noroc ca i-ati salvat de asemenea nemernicii!", scrie el.

Marian Godina recunoaste insa ca o problema este atitudinea unor politisti, care sunt "aroganti".

Sursa foto: AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri